Bekament ponovo juriša na trofeje - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bekament ponovo juriša na trofeje

Bekament ponovo juriša na trofeje

zika.bogdanovic
0 komentar

U prostorijama kluba , tradicionalnom „prozivkom“ igrača i stručnog štaba aktuelni osvajač Kupa , sinoć je započeo pripreme za takmičarsku sezonu 2018/2019 , u kojoj će Bekament Bukovička Banja nastupati samo u domaćim takmičenjim , Super ligi i Kupu Srbije.

Na prvom okupljanju koje je zakazao trener Saša Bošković pojavilo se 20 igrača. U odnosu na prošlu sezonu , vicešampion Srbije i osvajač Kupa , „siromašniji“ je za: desnog beka Anu Tomković i levo krilo Timeu Milošević kojma je nova destinacija Mađarska , pivotmena Marinu Tomić koja je otputovala u Tursku kao i beka , Jasminu Kolak koja će najverovatnije naredne sezone igrati u Kragujevcu gde i živi sa svojom porodicom.

Nova imena su: Milica Rančić , levo krilo iz šampionske ekipe Jagodine , bek Bojana Milić koja je prošle sezone bila u Boru i Španiji kao i Danica Sojiljković pivotmen iz Medicinara iz Šapca.
Golman Ana Kačarević će imati konkurenciju u Ilijani Nićiforović najboljem čuvaru mreže sa završnice Kupa Srbije , kao i u vidu kadetske reprezentativke Marije Simić , as voju priliku među stativama vrebaće i golman drugog tima , Tamara Mrlješ.

Uz već pomenutu Milicu Rančić , na levom krilu stručni štab ima na raspolaganju još i Bojanu Agatunović i Tamaru Grbić , kao i Anu Stanojlović koja će se ekipi zbog oporavka od povrede prikljičiti tek u drugom delu sezone , dok će na poziciji desnog krila Nataša Atanasković “čekati” konkurenciju u Ani Kojić koja se oporavlja od operacije prednjih ukrštenih ligamenata.
Kružni napadači su bivša reprezentativka Sanja Rajović i novajlija u timu, Danica Stojiljković , a treneri će obratiti više pažnje i na Sanju Kojić koja na toj poziciji igra u drugoj ekipi.

Na sve tri bekovske pozicije u najvećem delu konkurišu desnoruki igrači  Danijela Ilić i Maja Radoičić koji su po vokaciji kreatori igre i najverovatnije će u većem delu sezone obavljati zadatak namenjen srednjim bekovima. Katarina Stepanović , Milica Anić i Bojana Milić u prednosti su po iskustvu i kvalitetu u odnosu na mlade snage Bekamenta Bukovičke Banje: Anđelu Radojičić , Tamaru Preković i Anđelu Radulović koje su već nekoliko sezona nosioci igre drugog tima Bekamenta Bukovičke Banje. 

U tim se posle duge pauze vraća i desni bek Jovana Mrlješ koja bi , u zavisnosti od stepena potpunog oporavka od povrede , mogla da predstavlja i džokera u timu , koji I ove sezone ima visoke ambicije.

Boškoviću će u stručnom štabu pomagati Goran Jelenić , nekada trener mlađih kategorija kluba i trener druge ekipe Bekamenta Bukovičke Banje , inače bivše levo krilo Šamota. Za fizičke pripreme i oporavak igrača , i ove sezone , zadužen je , kao i predhodnih , Petar Vujačić.

Brigu o zdravlju igrača vodiće medicinski tim: Rada Lukić i Nikola Grujić koji će ,po potrebi , imati i pomoć u vidu DR Slobodana Prodanovića , doktora medicine sporta i direktora Specijalne bolnice Bukovička Banja u Aranđelovcu.

Igrače i stručni štab , na prvom okupljanju pozdravili su Predsednik kluba Nikola Ivanović I član UO Saša Tešić koji su igračima poželeli , pre svega dobro zdravlje , uz napomenu da će se uz veliku pomoć Opštine Aranđelovac i kompanije Bekament , potruditi da im obezbede optimalne uslove za rad…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball