Balkan-Handball.com

Bojana Radulović ponovo na terenu!

 Jedna od najboljih svetskih napadača i golgetera svih vremena, Bojana Radulović(36) posle više od dve godine pauze ponovo igra rukomet! Radulović je zaigrala za Dunafer u utakmici 4.kola mađarskog prvenstva i sa 4 gola dala svoj doprinos prvom trifumfu “zelenih” u ovoj sezoni. Bojana se vratila da pomogne klubu u kome je provela najveći deo trofejne karijere i sa kojim je 1999. podigla pehar prvaka Lige šampiona, odnosno EHF Kupa godinu dana ranije.

Rođena Subotičanka je u karijeri branila boje Sombora, beogradskog Radničkog, Valensije, Dunafera i Đera. Do titule u Mađarskoj stigla je 4 puta, a do Kupa čak 6 puta. Do 1999.godine igrala je za jugoslovensku reprezentaciju, ali tada je dobila mađarsko državljanstvo i ubrzo debitovala ze selekciju severnih suseda.

Radulović je dva puta bila birana za najbolju igračicu sveta u izboru IHF-a (2000 i 2003), bila je najbolji strelac Svetskog prvenstva u Hrvatskoj(2003), Evropskog prvenstva u Mađarskoj(2004) i Olimpijskih igara u Atini(2004). Sa mađarskom reprezentacijom ima bronzu sa evropskog prvenstva, ali i dva srebra posle izgubljenih finala Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva koje su Mađarice izgubile na neverovatno identičan način od Danske(OI 2004), odnosno Francuske(SP  2003).

YouTube – Bojana Radulović

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *