Bošković objavio širi spisak - povratak Erić i Ognjenović - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bošković objavio širi spisak – povratak Erić i Ognjenović

Bošković objavio širi spisak – povratak Erić i Ognjenović

0 komentar

 Selektor Srbije, Saša Bošković objavio je danas prvi spisak reprezentativki u svom mandatu. Širi spisak igračica koje konkurišu za sastav reprezentacije u prve dve utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine čini 28 imena. Naizgled, Srbija na papiru odavno nije bila jača. Povratak Erić, Ognjenović, Tomašević i Popović, uz proverene snage i neka nova imena, trebalo bi da konačno daju širinu igri srpske selekcije.

Najviše „tumbanja“, selektor je napravio na poziciji gde smo, ispostavilo se, bili najtanji u poslednjim mečevima, a to je mesto čuvara mreže pa će uz Tomašević, umesto Djerić, Tatalović i Čolić,  sada biti Tošović, Živković i Risović.

Bošković nije zaboravio ni igračice koje je trenirao u Knjaz Milošu, a koje su već nosile dres reprezentacije pa su na spisku Vojčić, Pavlović, Koperec i Rajović.

Ono što raduje je da su na spisku i dve doskorašnje juniorske reprezentativke, Jovana Risović i Ivana Popović koje bi u narednom periodu mogle da deo svog velikog potencijala pokažu i u A selekciji.

Širi spisak selektora Saše Boškovića koji će u narednim danima biti skraćen, sada izgleda ovako:

Golmani: Katarina Tomašević(trenutno bez kluba), Jelena Živković(Radnički Beograd), Olivera Tošović(Čačak) i Jovana Risović(Max Sport)

Leva krila: Ceca Ognjenovic(Mec, Francuska), Jovana Bartošić(Zaječar), Jelena Nišavić(Zaječar) i Ivana Popović(Čačak)

Levi bekovi: Jelena Erić(Zaječar), Sanja Damnjanović(Podravka vegeta, Hrvatska), Jelena Trifunović(Metalurg, Makedonija) i Katarina Vojčić(Trier, nemačka)

Srednji bekovi: Andrea Lekić(Djer, Madjarska), Tanja Vučković(Zaječar), Kristina Liščević(Metalurg, Makedonija), Danijela Matić(Zaječar)

Desni bekovi: Jelena Popović(Arvor, Francuska), Jelena Živković(FTC, Madjarska), Dijana Števin(Budućnost, Crna Gora) i Marina Dmitrović(Jagodina)

Desna krila: Katarina Krpež(Metalurg, Makedonija), Maja Luković(Crvena Zvezda), Slavica Koperec(Nopal) i Ana Pavlović(Knjaz Miloš)

Pivoti: Sladjana Pop Lazić(Zaječar), Dragana Cvijić(Budućnost, Crna Gora), Verica Nikolić(Zaječar) i Sanja Rajović(Knjaz Miloš)

Prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na EP u Holandiju, Srbija igra protiv Grčke 19.oktobra u rekonstruisanom niškom Čairu(18h, RTS 2), a zatim reprezentacija putuje na drugo kolo kvalifikacija u Portugaliju gde će 23.oktobra od 15 časova igrati sa domaćinom.

Srbija se nalazi u Grupi 2 kvalifikacija zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Portugalijom. Dve najbolje selekcije iz grupe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo koje se u decembu naredne godine igra u Holandiji.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball