Bregar objavio spisak reprezentativki za Trofej Karpata - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bregar objavio spisak reprezentativki za Trofej Karpata

Bregar objavio spisak reprezentativki za Trofej Karpata

Marko Marjanović
0 komentar

Manje od dva meseca je preostalo do početka Evropskog prvenstva za rukometašice, koje će se od 4.do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Prvu priliku za okupljanje i uvod u pripreme za kontinentalni šampionat reprezentacija Srbije će imati u EHF nedelji nacionalnih timova (25. septembar – 2. oktobar), kada će uzeti učešće u međunarodnom turniru Trofej Karpata. Srbija će od 29. septembra do 1. oktobra u Bistrici odmeriti snage sa selekcijama Austrije, Španije i domaćina, Rumunije.

Selektor seniorki, Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za sastav ženske reprezentacije Srbije za predstojeću akciju.

Na spisku se nalaze:

GOLMANI – Jovana Risović (Krim Merkator – Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda – Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LEVA KRILA – Sanja Radosavljević (Krim Merkator – Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda – Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI – Marija Petrović (Glorija Buzau – Rumunija), Edita Nuković (Union Hale – Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA – Ana Kojić (Šiofok – Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Dunja Radević (Metalac)

BEKOVI – Jovana Stoiljković (Šambrej TH – Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea – Rumunija), Katarina Stošić (Alba Fehervar – Mađarska), Dunja Tabak (Železničar), Kristina Liščević (Dunarea Braila – Rumunija), Jovana Jovović (Budaorš – Mađarska), Aleksandra Vukajlović (Minaur Baia Mare – Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila – Rumunija), Marija Agbaba (Bekeščaba Elore – Mađarska), Anđela Janjušević (Šiofok – Mađarska)

Okupljanje reprezentacije je planirano za nedelju, 25. septembar do 18:00 časova u hotelu M u Beogradu, odakle se kreće ka SC FSS u Staroj Pazovi gde će se odvijati trenažne aktivnosti do odlaska u Rumuniju.

Podsećamo, ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Makedonija i Rumunija i u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball