Bregar okupio Srpkinje pred kvalifikacije za EURO 2022 - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bregar okupio Srpkinje pred kvalifikacije za EURO 2022

Bregar okupio Srpkinje pred kvalifikacije za EURO 2022

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska seniorska reprezentacija Srbije okupila se pred početak novog ciklusa, kvalifikacija za EHF EURO 2022. Prve kvalifikacione utakmice selekcija Srbije će igrati protiv Turske u Zrenjaninu (06. oktobar 2021. u 18.00 časova) i Islanda u Hafnarfjorduru (10. oktobar 2021. u 18.00 časova). Tim povodom upriličena je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili predsednica UO RSS, Milena Delić, selektor ženske seniorske reprezentacije, Uroš Bregar i reprezentativka Marina Dmitrović.

  • Povod okupljanja je novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već u sredu nas očekuje utakmica protiv reprezentacije Turske i u nedelju igramo na Islandu sa reprezentacijom Islanda. To su dva meča koja će se odigrati do kraja ove godine. U sledećoj godini nas očekuju u martu mesecu dve utakmice sa Švedskom i na kraju u aprilu revanš utakmice sa Turskom i Islandom. U ove kvalifikacije ulazimo u jednom relativno podmlađenom sastavu, a kvalifikacije kao takve su uvek bitne za nas u kom god da smo sastavu. Naš cilj i želja su da se kvalifikujemo i da ostvarimo taj cilj jer je veoma važno da budemo prisutni na svim velikim takmičenjima, istakla je predsednica UO RSS, Milena Delić.

  • Slažem se da moramo obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate, smatra selektor reprezentacije Uroš Bregar.

Na pitanje medija o izmenjenom sastavu i podmlađivanju reprezentacije, kao i izostanku pojedinih rukometašica sa spiska, selektor Bregar je rekao:

  • Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti. Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona.

O prvom protivniku u kvalifikacijama, selekciji Turske, selektor Bregar je istakao:

  • Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika.

  • Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmlađeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnika, zaključila je Marina Dmitrović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball