DIVOVSKA BORBA ZA BRONZU: Danska do medalje nakon produžetka! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 DIVOVSKA BORBA ZA BRONZU: Danska do medalje nakon produžetka!

DIVOVSKA BORBA ZA BRONZU: Danska do medalje nakon produžetka!

Marko Marjanović
0 komentar

U jednoj od najboljih mečeva za treće mesto u istoriji velikih takmičenja, Danska je nakon produžetka bila bolja od Francuske 35:32 (29:29;13:14).

Danci su pre utakmice ostali bez Mikela Hansena, a već u drugom minutu povredio se Matijas Gidsel, pa se prvak sveta, baš kao i u poslednjem kolu druge faze, Francuzima suprotstavio bez dve osnovne napadačke poluge. Podsetimo, obojica su se našli u idealnoj postavi kola.

Uz to, Francuska je iskoristila dobro raspoloženje svog golmana i stekla četiri razlike u prvih 15 minuta. Međutim, kako se budio Landin, tako su i Danci počeli da sustižu rivala. Do odlaska na odmor, oba čuvara mreže sakupila su čak po 12 odbrana.

Danska je odlično krenula u drugom poluvremenu, preokrenula rezultat i povela sa tri razlike. Međutim, nakon tajm-auta Gijoma Žila, „Trikolori“ ponovo preuzimaju dominaciju i serijom 6:1 preokreću ponovo na -2.

Veliku priliku imao je Konku da odlepi Francusku na +3, ali je nakon odbrane Landina krenuo novi nalet čete Nikolaja Jakobsena. Velika borba viđena je do isteka 60. minuta, obe reprezentacije silno su želele bronzu iako su na takmičenje došle po zlato.

Ipak, u produžetku neozvesnosti nije bilo zavhaljujući pre svega čeličnoj odbrani Danske, ali i neuhvatljivim Laugeu i Holmu, koji su svojim golovima rešili pitanje pobednika. 

Žerar i Landin su završili sa po 18 odbrana. Francuzima nije bila dovoljna ni fenomenalna partija Kentana Maea.

Danska je sada objedinila medalje sa sva tri velika takmičenja – svetsko zlato, olimpijsko srebro i evropska bronza. S druge strane, aktuelni olimpijski šampion je ponovo četvrti, kao i pre 12 meseci na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

Zanimljivo, ovo je tek drugi put na Evropskim prvenstvima da se o bronzi odlučuje nakon produžetka, posle 1998.

Francuska – Danska 32-35 (14-13)

Francuska: Kentin Mahe 8, Hugo Descat 7, Yanis Lenne 5, Nicolas Tournat 4, Dika Mem 3, Benoit Kounkoud 3, Melvyn Richardson 1, Ludovic Fabregas 1.

Danska: Jacob Holm 10, Niclas Kirkeløkke 5, Rasmus Lauge Schmidt 4, Magnus Saugstrup Jensen 3, Lasse Svan 3, Hans Aaron Mensing 3, Mads Mensah Larsen 2, Simon Hald Jensen 2, Magnus Landin Jacobsen 2, Emil Jakobsen 1. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball