BREGAR: Podmladiću reprezentaciju, treba nam nova energija! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

BREGAR: Podmladiću reprezentaciju, treba nam nova energija!

Uros Bregar

Rukometašice Srbije okupile su se u ponedeljak u Staroj Pazovi i započele završne pripreme za Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara će u narednih desetak dana trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiju. U okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo Srbija će u Staroj Pazovi odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Makedonije  27. i 29. novembra.

Selektor Uroš Bregar se osvrnuo na period od kad je preuzeo žensku seniorsku selekciju i obezbedio plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo, kao i na ciljeve koje je postavio pred sebe i ekipu.

Približio se put na Svetsko prvenstvo. Čini se da je brzo prošlo vreme od kad ste seli na klupu Srbije i sa reprezentacijom obezbedili plasman u Španiju. Već za desetak dana vas očekuje put na takmičenje:

  • Prvi cilj je bio da se plasiramo na prvenstvo, a drugi da se malo podmladi reprezentacija, ali da takmičenje dobro odigramo. Za nekoliko dana imamo kontrolne mečeve sa Makedonijom i zatim sledi put u Španiju i prva utakmica na Svetskom prvenstvu protiv Poljske.

Do odlaska u Španiju odigraćete i dve kontrolne utakmice protiv Makedonije:

  • Svaki protivnik je dobar ako ga shvatimo ozbiljno. Neke stvari moramo da promenimo, tako da ćemo raditi na dosta novih elemenata. Moramo da budemo bolji u odbrani nego što je to bio slučaj u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda. Verujem da imamo želju, volju i hrabrost da ispunimo ciljeve i da se plasiramo u drugi krug. Nemamo mnogo dana, ali imamo dosta treninga, tako da verujem da možemo sve to da posložimo- i napad i odbranu i verujem da će sve biti kako treba. Ima dosta novih igračica, tako da će to biti test i za njih pred Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija koja je na okupu je malo podmlađena i izmenjena.

  • Bilo je neophodno da nešto promenimo, tako da sam odlučio da damo priliku nekim novim igračicama u koje verujem. Mislim da će po sve nas to biti dobro, trebala nam je neka nova energija.

Rivali na Svetskom prvenstvu su Rusija, Poljska i Kamerun.

  • Za Rusiju znamo koliko je kvalitetan protivnik, to smo videli na prethodnoj Olimpijadi. Poljska je odlično odigrala poslednje dve utakmice i biće težak protivnik. Kamerun ćemo tek detaljnije analizirati. Najkvalitetnija je Rusija, a mi ćemo se sa Poljskom boriti za drugo mesto. Značajno je da dobro otvorimo Svetsko prvenstvo i odigramo dobro protiv Poljske. Sledi Kamerun, a onda bih želeo da protiv Rusije odigramo baš kvalitetno i da možda iznenadimo. U drugom delu će biti veoma interesantno jer se ukrštamo sa grupom koja ima veoma kvalitetne protivnike i smatram da će to pogotovo za mlađe igračice biti odlično, zaključio je selektor Uroš Bregar.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske i to po sledećem rasporedu:

  1. decembar u 20:30 SRBIJA – POLjSKA

  2. decembar u 20:30 SRBIJA – KAMERUN

  3. decembar u 20:30 RUSIJA – SRBIJA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *