Jovana Risović: Značiće nam mečevi sa Makedonijom - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Jovana Risović: Značiće nam mečevi sa Makedonijom

Jovana Risović: Značiće nam mečevi sa Makedonijom

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije okupile su se u ponedeljak u Staroj Pazovi i započele završne pripreme za Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara će u narednih desetak dana trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiju. U okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo Srbija će u Staroj Pazovi odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Makedonije  27. i 29. novembra.

Jedna od najiskusnijih u timu, golmanka Krima Jovana Risović, iznela je očekivanja od novog velikog takmičenja.

  • Nemamo baš puno vremena, jedva smo čekale da se okupimo, pričamo dugo o ovom prvenstvu. Sledi završni deo, imamo deseta dana da se pripremimo najbolje moguće. Period nije dugačak, ali tako je i svim ostalim reprezentacijama jer je kalendar tako napravljen. Smatra da ćemo vreme iskoristiti najbolje moguće, imamo sjajne uslove ovde u Pazovi, treniraćemo puno i bićemo koncentrisane na to što nam sledi i nadam se da ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat po nas. Sigurno je da smo dosta razmišljali o prvenstvu i pre nego sto došli ovde, uzbuđenje jeste veliko. Nišu još uvek sve devojke stigle, ali mislim da ćemo biti kompletne večeras do treninga i da ćemo započeti zajedničkim snagama za taj cilj koji imamo.

Odigraćete dve kontrolne utakmice protiv Makedonije

  • Dobro je što smo uspeli da organizujemo pripremne utakmice jer će nam stvarno značiti da vidimo na kom smo nivou pred samo prvenstvo, tako da ćemo iskoristiti te dve utakmice koje se odigravaju ovde jer dobro je i što ne putujemo nigde dalje, sigurno će nam mnogo značiti.

Rivali na Svetskom prvenstvu su Rusija, Poljska i Kamerun

  • Počev od Rusije – veoma kvalitetna ekipa, iako mislim da će doći podmlađena mislim da to ništa ne znači jer imaju jako kvalitetne igračice. Što se Poljske tiče, ne znamo još uvek u kom će tačno sastavu doći, ali svakako već niz godina su na višem nivou tako da nam neće biti ni malo lako. O Kamerunu lično malo znam, ali ne treba ni jednu utakmicu shvatati olako, pogotovo ne ekipe kao što je Kamerun zato što umeju biti jako nezgodne, igraju neki nesvakidašnji rukomet, tako da ćemo biti veoma oprezni i u sve tri utakmice ući maksimalno, zaključila je Risović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball