Balkan-Handball.com

Bregar pred Poljsku: Zaustaviti Kobilinsku, a posebno Bizdru!

Rukometašice Srbije u petak započinju takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom protiv Poljske (20.30). Reprezentacija je već odradila jedan trening  po sletanju u Valensiju i ekipa se tom prilikom upoznala sa halom gde će odigrati važan duel već na startu turnira.

Selektor Uroš Bregar se pred početak takmičenja osvrnuo na završnicu priprema i sastav ekipe na Svetskom prvenstvu:

  • U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još uvek je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević I Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu.

Atmosfera u ekipi pred početak Svetskog prvenstva:

  • Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom, rekao je selektor Bregar i nadovezao se sa analizom protivnika:

  • Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju.

Koja ste očekivanja postavili pred reprezentaciju?

  • Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.

GRUPA B

Poljska 

Srbija 

Kamerun

Rusija

3.decembar

18.00 Rusija-Kamerun

20.30 Srbija-Poljska

5.decembar

18.00 Rusija-Poljska

20.30 Srbija-Kamerun

7.decembar

18.00 Kamerun-Poljska

20.30 Rusija-Srbija

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *