Brodolom: Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana, bez bodova u drugi krug - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Brodolom: Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana, bez bodova u drugi krug

Brodolom: Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana, bez bodova u drugi krug

Marko Marjanović
0 komentar

Težak dan je za „Kraljicama šoka“. U trećem kolu prvog kruga Svetskog prvenstva u Španiji, reprezentacija Hrvatske poražena je od Japana 28:26 (14:14).

Ogromni problemi pre utakmice, desetkovali su sastav Nenada Šoštarića. Na dan utakmice, stigli su pozivitni rezultati testova Ćamili Mičijević, Dori Krsnik i Ivani Dežić. Tri važne igračice nisu mogle da pomognu timu protiv Japanki, a neće moći u nastavku turnira. Problem je još veći ako se u obzir uzme činjenica da je selektor u Španiju poveo svega šest bekova…

I pored svih nezgoda, Hrvatska je pred meč slovila za favorita, imala je sredinom drugog poluvremena i tri gola prednosti (22:19), čak je i Besan pri tom rezultatu odbranila sedmerac, ali su uporne i borbene Japanke, predvođene fenomenalnom Nakajamom, preokrenule i pobedile. Kada je delovalo da će Hrvatska prelomiti utakmicu, usledila je velika napadačka kriza.

U poslednjih deset minuta, očigledna razlika u energiji dva tima donela je prevagu u korist azijske selekcije, koja u narednu fazu prenosi dva boda. 

Rivali u nastavku biće Španija (4), Argentina (2) i Austrija (o).

HRVATSKA-JAPAN 26:28 (14:14)

HRVATSKA: Bešen (0+1), Kapitanović, Pijević (6); P. Posavec 3, S. Posavec 3, Kalaus 6(3), Ježić 4, Burić, Šimara, Debelić 4, Turk 5, Mamić, Blažević 1. 

JAPAN: Kametani (8+1), Baba; Nagata 1, Fujita, Gray, Ohyama 1(1), Aizawa 3, Matsumoto, Iwabuchi, Kondo 2, Nakayama 9(4), Yamamoto, Kitihara 4, Sahara 2, Hattori 6(1), Yoshidome. 

SEDMERCI: Hrvatska 4(3), Japan 9(6).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 min, Japan 12 min.

U drugom meču trećeg kola ove grupe, Brazil je pobedio Paragvaj 33:19 (20:7), pa u drugi krug prenosi maksimalan broj poena. Nade Hrvatske za plasman u četvrtfinale postoje još u teoriji. 

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/ IHF

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball