Budućnost odstranila Milenu Raičević iz prvog tima - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Budućnost odstranila Milenu Raičević iz prvog tima

Budućnost odstranila Milenu Raičević iz prvog tima

Neprijatna situacija u Podgorici.

Marko Marjanović
1 komentar

Iz Budućnosti je stigla vest da je Mileni Raičević oduzeta kapitenska traka i da je slavna reprezentativka poslata u filijalu crnogorskog prvaka, ekipu Rudara.

Odluku da se odreknu rukometašice koja je zvanično jedna od šest legendi kluba, uz sestre Svetlanu Antić i Ljiljanu Vučević (nekada Mugoša), Olgu Sekulić, Maju Bulatović i Bojanu Popović, čelnici Budućnosti obrazložili su činjenicom da je Raičevićeva tužila klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/2021, kada je bila trudna.

Iz Budućnosti su naveli da je ugovor zaključen za vreme mandata bivše predsednice Radmile Petrović za sezonu 2020/21.

„Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku, zbog čega je odstranjena iz prvog tima”.

„Potraživanja koja su predmet sudskog postupka smatramo neosnovanim, jer Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u cjelosti”.

„Uz žal zbog činjenice da je Upravni odbor bio primoran da donese navedenu odluku kako bi se sačuvao integritet kluba, ističemo da su Mileni kao jednoj od zvijezdi slavne istorije Budućnosti vrata otvorena po završetku sudskog postupka koji je pokrenula”, navodi se u odluci Upravnog odbora ŽRK Budućnost Bemax.

Zbog odluke Upravnog odbora, reagovao je advokat Milene Raičević.

„Svjesna situacije u kojoj se klub nalazio u prethodnih nekoliko sezona, a nakon što su isplaćeni svi dugovi prema svim igračicama, moja klijentkinja je tražila od kluba da se riješi i pitanje njenih ugovornih obaveza, koje takođe postoje shodno ugovoru koji je potpisala sa klubom za period od 2017. do 2021. godine. Nažalost, naišla je na nerazumijevanje i ignorantski odnos. Jedino što joj je preostalo je da na isključivo zakonit način traži potraživanja od kluba u kojem je provela skoro cijelu karijeru”, saopštio je Vukčević.

Advokat 33-godišnje rukometašice navodi da joj klub, odbijajući predloge za dogovor, nije ostavio prostor za bilo šta drugo.

„Zabrinjavajuće je da je za novu upravu kluba problem što je moja klijentkinja ostala trudna, pa su joj uskratili ugovorne obaveze i lako zaboravili sve ono što je prije i poslije dala Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore. A to su samo pehari i medalje. Zbog toga i moram lično da odreagujem na jučerašnje saopštenje uprave kluba dato u medijima, jer kao njen advokat neću dopustiti da je neko kažnjava, da ne kažem ponižava što se ostvarila kao majka. Sve je posvetila Budućnosti, kao što je javnosti poznato, ali je niko kao ženu i igračicu neće kažnjavati zbog majčinstva. Neka svako slodobno izvede zaključak u vezi sa razlozima ovog pravnog spora, a ko je u pravu odlučiće nadležni rukometni Arbitražni sud u Beču”, poručio je Vukčević.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Niko 08/11/2023 - 10:44

Vidimo kako se postuju majke i igracice u svim bivsim republikama nekadasnje Jugoslavije
Buducnost nije sramota da o tome se izjasnjava i kako oni nisu bili u tom periodu.
Umesto da budu ponosni da imaju jednu majku koja igra i koja ima potomstvo za Crnu Goru oni je stavljaju u cosak.
Bravo ima previse Crnogorki i Crnogoraca ne treba da zene sportiskinje radjaju decu Bravo Buducnost ako je to stvarno „Buducnost“ zena koje se bave sportom.
Bravo junaci

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball