Četiri karte za Ligu Šampiona! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Četiri karte za Ligu Šampiona!

Četiri karte za Ligu Šampiona!

0 komentar

U naredna tri dana igraju se kvalifikacioni turniri za ulazak u Ligu šampiona u konkurenciji rukometašica. Samo pobednici turnira u  Navari, Trondheimu, Herningu i Kopenhagenu obezbediće plasman među 16 najboljih ekipa Evrope. Srpske šampionke iz Niša, rukometašice Naise imaju samo teorijske šanse da naprave senzaciju u Danskoj i plasiraju se u LŠ u konkurenciji FCK-a, Dunafera i Motora. U sasvim drugačijoj situaciji su hrvatske šampionke, rukometašice  Podravke koje na turniru u Španiji važe za favorite i imaju velike šanse da budu najbolje. Pre puta za Španiju svoja očekivanja od turnira prenela nam je Ana Đokić, pivot Podravke, a komentare svojih turnira u Danskoj, odnosno Norveškoj dobili smo od Tanje Milanović(FCK) i Ivane Lovrić(Metz).

Grupa 1(Navara, Španija)

3. okrtobar: Itxako – Podravka i Leipzig – Ormi Patras

4.oktobar: Ormi Patras – Itxako i Podravka – Leipzig

5.oktobar: Podravka – Ormi Patras i Itxako – Leipzig

Ana Đokić(Podravka Vegeta): Ovo su nam najvažnije utakmice do sada. Za ovo smo se spremali. Možemo biti prve u grupi iako neće biti nimalo lako. Po mom mišljenju, realno smo najbolja ekipa, ali to moramo i da pokažemo. Povrede su se smirile, tako da svi igrači na koje trener Zovko računa mogu da igraju. Najjači protivnik će nam biti Španjolke, igraju brzo i imaju prednost domaćeg terena. Dobro je što sa njima igramo prvu utakmicu, odmah ćemo znati na čemu smo. Imamo puno potencijala, mada treba još vremena da se sve skocka i dođe na svoje mesto i u napadu i u odbrani. Ali, baš zato što nismo u top formi moramo da damo zadnji atom snage da prođemo u Ligu šampiona.

 

Grupa 2(Trondheim, Norveška)

3.oktobar: Byasen – Metz i Dinamo – Mili Piyango

4.oktobar: Mili Piyango – Byasen i Dinamo – Metz

5.oktobar: Metz – Mili Piyango i Byasen – Dinamo

Ivana Lovrić(Metz): Gledale smo Norvežanke sa kojima igramo prvu utakmicu. Klasika, puno trče, imaju par reprezentativki i igraju na domaćem terenu. Bit će teško, ali to je normalno, jer ipak se radi o kvalifikacijama za LŠ. Vjerujemo u sebe, imamo i mi nekih pluseva u odnosu na njih, a to je duža klupa pre svega. Igra nas 14, stalno se mjenjamo čime održavamo visok tempo igre. Ne smijemo upasti u njihov tempo i prilagoditi se njima. Nijanse ce odlučivati, jedna, dvije lopte i toga smo svjesne. Druga tekma sa Ruskinjama koje nemaju reprezentativki, ali to su ipak Ruskinje. Čuli smo da su dosta mlada ekipa, dok mi imamo dosta iskusnih pa ako i to zatreba, možda budemo lukavije(smeh). Poslednja utakmica sa Turkinjama. One su meni skroz nepoznate, upale su kroz ove dodatne kvalifikacije, sigurno sa nekim nadama. To je zadnja tekma, snimit ce oni nas, mi njih, ali do tada će situacija biti jasnija. Znamo da svih 180 minuta moramo igrati maksimalno koncentrisano, pametno, strpljivo, kolektivno i tek onda će sve biti OK.

 

Grupa 3(Herning, Danska)

3.oktobar: Ikast – Lublin i Brasov – Bratislava

4.oktobar: Bratislava – Ikast i Lublin – Brasov

5.oktobar: Ikast – Brasov i Bratislava – Lublin

 

Grupa 4(Kopenhagen, Danska)

3.oktobar: Dunafer – Motor i FCK – Naisa

4.oktobar: Naisa – Dunafer i FCK – Motor

5.oktobar: Motor – Naisa i FCK – Dunafer

Tanja Milanović(FCK): Velika je prednost što smo domaćini kvalifikacionog turnira LŠ. Ne podcenjujemo ni jednog protivnika i cilj nam je da se plasiramo u Ligu šampiona sa što boljom igrom. Imamo par igračica sa povredama, ali to ne sme da nam bude prepreka. Atmosfera u ekipi je dobra i svi sa uzbudjenjem očekujemo vikend.

 ZORICA RADOJKOVIC

 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball