Dobra igra i častan poraz Makedonki na gostovanju Norveškoj – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dobra igra i častan poraz Makedonki na gostovanju Norveškoj

U okviru poslednjeg kola EHF Euro Kupa, ženska reprezentacija Makedonije poražena je na gostovanju Norveškoj 32:27 (14:14). Prvak Evrope nastupio je u kombinovanom sastavu, ali je i takav bio prejak za balkansku selekciju, koja je još jednom pružila snažan otpor renomiranom protivniku.

Skandinavke su takmičenje završile na prvom mestu sa maksimalnim brojem bodova, dok je Makedonija ostala na poslednjoj poziciji bez poena. Podsetimo, ovo takmičenje služi kao priprama za branioca titule i tri domaćina (Slovenija, Crna Gora, Makedonija) za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 4. do 20. novembra.

Slično kao tri dana ranije u Skoplju, izabranice Ljubomira Savevskog parirale su rezultatski do sredine drugog poluvremena. Norvežanke su se najpre serijom 5:1 odvojile na 21:17, ali su gošće uspele da održe glavu iznad vode i smanje na dva razlike. Pretila je Makedonija još neko vreme, međutim, domaćin je novom serijom 3:0 „pobegao““ na nedostižnih 27:22.

Sirum Novak bila je najefikasnija u pobedničkom taboru sa devet golova, a na drugoj strani Dabevska sa pet, jednim više od Gičevske, Ristovske i Janeske. 

U drugom meču poslednjeg kola, Crna Gora je bila bolja od Slovenije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *