Dragan Adžić: Sva tri rivala u usponu, sa Srbijom ćemo mnogo bolje nego u Granoljersu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Dragan Adžić: Sva tri rivala u usponu, sa Srbijom ćemo mnogo bolje nego u Granoljersu!

Dragan Adžić: Sva tri rivala u usponu, sa Srbijom ćemo mnogo bolje nego u Granoljersu!

Marko Marjanović
0 komentar

Jedan od tri domaćina Evropskog prvenstva za dame (4-20), reprezentacija Slovenije, nije imala sreće na žrebu, jer će se za jedno od tri mesta koje vode u drugi krug boriti protiv Danske, Švedske i Srbije. Čitavim tokom turnira, selekcija Dragana Adžića igraće pred svojim navijačima, a i završnica šampionata igraće se upravo u Sloveniji.

Mečevi grupe B odvijaće se u „Zlatorog“ dvorani u Celju, mestu najvećih uspeha slovenačkog rukometa. Protivnici su dobro poznati selektoru Draganu Adžiću, koji je odmah nakon izvlačenja kuglica istakao da nije imao „očekivanja“ od žreba, i da je odavno svestan težine izazova ko god da se suprotstavi njegovim izabranicama.

-Nisam očekivao da dobijemo lakšu grupu jer to ne postoji, ali je činjenica da smo izvukli izuzetno zahtevne rivale. Nikada se nisam žalio na žreb, pa neću ni sada. Verujem u naše devojke, u stručni štab, i siguran sam da će Slovenija biti sjajan domaćin. Učinićemo sve što je danas da budemo konkurentni protivnicima u prvoj fazi. 

-Čekaju nas tri izuzetno jake reprezentacije. Danska je u usponu, ova generacija je stekla neophodno iskustvo i zaslužuje respekt. Dobro je što ćemo u junu odigrati prijateljksi meč sa njom. Slično je sa Švedskom, koja je igrala na Olimpijskim Igrama, i imala strašno tešku grupu na prethodnom Svetskom prvenstvu. Srbija je takođe na pravom putu sa selektorom Bregarom. Međutim, ubeđen sam da ćemo protiv nje pokazati mnogo više nego na prethodnom Mondijalu, kada smo se sreli u Granoljersu i izgubili šest razlike – rekao je Dragan Adžić.

GRUPA A – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C – Francuska, Holandija, Makedonija, Rumunija
GRUPA D – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball