Ana Gros otkriva: Svlačionica je „osećala“ Srbiju! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ana Gros otkriva: Svlačionica je „osećala“ Srbiju!

Jedan od tri domaćina Evropskog prvenstva za dame (4-20), reprezentacija Slovenije, nije imala sreće na žrebu, jer će se za jedno od tri mesta koje vode u drugi krug boriti protiv Danske, Švedske i Srbije. Čitavim tokom turnira, selekcija Dragana Adžića igraće pred svojim navijačima, a i završnica šampionata igraće se upravo u Sloveniji.

Mečevi grupe B odvijaće se u „Zlatorog“ dvorani u Celju, mestu najvećih uspeha slovenačkog rukometa. Nema dileme da će najveća uzdanica ovog tima biti Ana Gros, jedna od najboljih desnih bekova Evrope godinama unazad. Ona je izvlačila kuglice zajedno sa Tatjanom Brnović, Andreom Sedloskom i Simonetom Planetom. 

Komentar Ane Gros nakon izvlačenja grupa bio je jako zanimljiv:

-Tokom poslednje reprezentativne akcije, razgovarale smo o predstojećem žrebu u svlačionici. Čitav tim imao je jak osećaj da će nam jedan od protivnika u prvom krugu biti Srbija, što se na kraju i ostvarilo. Predvodi je naš nekadašnji selektor, Uroš Bregar, i zato će ta utakmica biti specifična. Grupa je jako zahtevna, sve četiri reprezentacije su veoma kvalitetne. Ali, znale smo unapred da neće biti lakših mečeva na ovom Evropskom prvenstvu. 

-Kao i sve moje saigračice u nacionalnom timu, svesna sam da imamo kvalitet za nadmetati se sa svima. Igramo u svojoj zemlji, jako dugo iščekujemo novembar, biće posebno iskustvo. Naš prvi cilj je da prođemo u drugi krug, apsolutni fokus će najpre biti na tome. Verujem da ćemo uspeti – zaključila je rukometašica Krim Mercatora. 

GRUPA A – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C – Francuska, Holandija, Makedonija, Rumunija
GRUPA D – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Foto: Play with Heart/Facebook

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *