Balkan-Handball.com

Dragana Cvijić na startu EHF nedelje: Slovenke odlična provera pred EP

Ženska reprezentacija Srbije započela je sa radom u EHF nedelji u okviru koje će izabranice selektora Ljubomira Obradovića odigrati dvomeč sa selekcijom Slovenije u gostima. „Mala Arena“ mesto je gde će srpske reprezentativke trenirati do srede i polaska za Sloveniju.

– Odlična je stvar što ćemo igrati baš sa Slovenkama. Dobar su protivnik za ovaj period pred veliko takmičenje. Nemamo puno vremena, jer ćemo pred Evropsko prvenstvo stići da odigramo samo turnir u Bukureštu. Utakmice su nam potrebne, da se što bolje uigramo. Bilo je dosta dobrih stvari unazad godinu dana, od Svetskog prvenstva u Nemačkoj, pa dvomeča sa Šveđankama prošlog aprila u kvalifikacijam za EP u Francuskoj. Samo da nastavimo u tom ritmu i biće dobro u decembru – kaže Dragana Cvijić, od prošlog leta, članica rumunskog super-tima ĆSM Bukurešta, zajedno sa Andreom Lekić:

– Dobro je u Bukureštu. Poraz u Super Kupu nas nije poremetio. To nam je bio prvi meč u sezoni. Zahtevnije je nego u Vardaru gde praktično nismo igrale domaće prvenstvo, a ovde smo već imale četiri zvanične utakmice. Non-stop se igra, liga je izuzetno jaka, po rečima devojaka koje su duže tu, jača nego prošle godine. Drago mi je zbog toga. Kao i svakoj novoj ekipi, potrebno je vreme da sve dođe na svoje. Rukomet se igra zbog utakmica, tako da će mi prijati manje treninga, a više takmičenja. Pred nama je čitava sezona, puno trofeja je u igri, a mi želimo da osvojimo sve – jasna je Dragana Cvijić koja je dva puta dizala pehar EHF Lige šampiona sa ekipom podgoričke Budućnosti.

Mečevi reprezentacija Slovenije i Srbije na programu su u sredu (18 časova – Kočevje) i subotu (17 časova – Celje)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *