REVANŠ SA KAMATOM: Srpkinje stale posle 15 minuta, Danska na +13! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukometEHF EURO 2022 - ŽENE REVANŠ SA KAMATOM: Srpkinje stale posle 15 minuta, Danska na +13!

REVANŠ SA KAMATOM: Srpkinje stale posle 15 minuta, Danska na +13!

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije doživela je najteži poraz na Evropskim prvenstvima od kada se 2008. godine pojavila kao samostalna država. Selekcija Danske bila je ubedljiva u drugom kolu grupe u Celju – 34:21 (18:11) i tako nanela ozbiljan udarac srpskom timu koji ima poslednju šansu za popravni u utorak protiv Slovenije, ali mu ni pobeda ne obezbeđuje prolaz u drugu fazu.

Ništa više nije u rukama devojaka koje sa klupe predvodi Uroš Bregar na EHF EURO 2022, a činilo se da jeste u uvodnih 15 minuta sa reprezentacijom koju su mnoge od njih savladale pre četiri godine na EHF EURO 2018 u prvoj fazi – 30:25 (godinu dana kasnije na SP 2019 Srbija je remijem 26:26 ostavila Dansku bez olimpijskih kvalifikacija). Sve do gola Kristine Liščević u 13. minutu za 6:6, delovalo je da su Srpkinje naučile lekciju iz prvog poraza od Švedske. Trčalo se sa Dankinjama, u napadu je bilo rešenja…

Međutim, to je bilo i sve od Srpkinja na ovom meču. Dankinje su podigle nivo odbrane, a i kada su primale golove, kažnjavale su sporo vraćanje Bregarovih izabranica u odbranu. Ređale su se strelkinje u danskom dresu, Hojlund, Tranborg, Ostergard, sve do 18:11 na poluvremenu.

Drugo poluvreme nije donelo ništa drugačiju sliku. Dodatno je stvar po srpski tim zakomplikovala povreda Jovane Kovačević, koja je uz bolnu grimasu napustila teren i nije se više vraćala. Na semaforu je stajalo 24:15 u 41. minutu, a Bregar je do kraja susreta dao šansu većini devojaka sa klupe. Učinio je to isto i Jesper Jensen sa druge strane. Do kraja su se sve Dankinje upisale u strelce.

Najefikasnija u srpskim redovima bila je Jovana Stoiljković sa šest golova.

Srbija – Danska 21-34 (11-18)

Srbija: Jovana Stoiljkovic 6, Andjela Janjusevic 4, Jelena Lavko 3, Ana Kojic 2, Jovana Kovacevic 2, Kristina Liscevic 2, Teodora Majkic 1, Katarina Bojicic 1.

Danska : Kathrine Heindahl 4, Trine Østergaard 4, Mette Tranborg 4, Andrea U. Hansen 3, Sarah Iversen 3, Anne Mette Hansen 3, Louise Burgaard 2, Simone Petersen 2, Mie Højlund 2, Emma Cecilie Friis 2, Rikke Iversen 2, Elma Halilcevic 1, Michala Møller 1, Kristina Jørgensen 1. 

Situacija pred treće kolo je jasna. Srbiju bilo kakva pobeda nad Slovenijom vodi u drugu fazu ukoliko Danska osvoji bod ili savlada Švedsku.

U suprotnom, Srpkinje moraju da pobede Sloveniju sa osam golova!

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball