EHF Euro Kup: Slovenija lako do pobede u Skoplju - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet EHF Euro Kup: Slovenija lako do pobede u Skoplju

EHF Euro Kup: Slovenija lako do pobede u Skoplju

Marko Marjanović
0 komentar

Za razliku od utakmice odigrane u sredu, kada je odbranjen sedmerac Maje Vojnovič u poslednjem minutu odlučio pobednika, reprezentacija Slovenije je mnogo lakše došla do trijumfa nad Makedonijom na gostujućem terenu u Skoplju – 20:27 (11:13).

Zahvljujući pobedama nad Makedonijom, Slovenija se poravnala sa Crnom Gorom na drugom mestu sa četiri boda. Makedonija je i dalje bez poena, dok je neprikosnovena u ovoj ediciji EHF Euro Kupa selekcija Norveške, koja ima maksimalan učinak. 

Podsetimo, u EHF Euro Kupa nadmeću se aktuelni šampion Evrope i tri domaćena narednog evropskog šampionata, koji će se u novembru odigrati u Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

Pitanje pobednika rešeno je početkom drugog poluvremena, kada je za devet minuta Slovenija primila samo jedan gol, a postigla šest, zahvaljujući čemu se odlepila na nedostižnih 12:19.

Najefikasnija u pobedničkim redovima bila je Ana Gros sa sedam golova, ispred Nine Zulić sa pet. Na drugoj strani, sedam puta je pogodila Sara Ristovska, a četiri Leonida Gičevska.

Nažalost, meč je obeležila i povreda kolena Angele Jankulovske u finišu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball