Maja Vojnović odbranila sedmerac za pobedu Slovenije nad Makedonijom – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Maja Vojnović odbranila sedmerac za pobedu Slovenije nad Makedonijom

U okviru trećeg kola EHF Euro Kupa za dame, Slovenija je u Celju savladala Makedoniju 29:28 (15:14), nakon velike i neočekivane drame.

Izabranice Dragana Adžića bile su jasne favoritkinje pred duel, ali su ga opravdale tek deset sekundi pre kraja, kada je Maja Vojnovič odbranila sedmerac Leonidi Gičevskoj i obezbedila dva boda.

Makedonke su odigrale jednu od najboljih utakmica u poslednje vreme. Čitavim tokom su parirale rivalu, igrom gol za gol u drugom poluvremenu došle u situaciju da napadnu remi, i nakon pokušaja cepelina izborile sedmerac.

Ipak, Vojnovič se istakla kada je bilo najvažnije. Ana Gros je predvodila Slovenke sa deset golova, a pratila ju je Nina Zulić sa sedam. 

Na drugoj strani, istakle su se Simona Stojkovska sa osam, Leonida Gičevska sa sedam, Sara Ristovska sa šest i Monika Janeska sa pet. 

Tako je Slovenija ostvarila prvu pobedu, dok Makedonija ima sva tri poraza, u takmičenju u kojem učestvuju prvak Evrope Norveška, i domaćini narednog EHF Euro 2022 – Slovenija, Makedonija i Crna Gora.

Norveška ima maksimalnih šest bodova, Crna Gora četiri, Slovenija dva, a Makedonija nula.

Izabranice Ljubomira Savevskog imaće prilikud da se iskupe u nedelju, kada će od 18.30 dočekati istog rivala u Skoplju.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *