Ivana Filipović: Navijači će biti naš osmi igrač! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Ivana Filipović: Navijači će biti naš osmi igrač!

Ivana Filipović: Navijači će biti naš osmi igrač!

0 komentar

Niš će u naredna tri dana biti domaćin predkvalifikacija Lige šampiona na kojima pored Naise učestvuju portugalska Mareira, holandski VOC Amsterdam i grčka ekipa Ormi Patras. Dve prvoplasirane ekipe obezbediće prolaz u drugi krug kvalifikacija gde ih čekaju još jači protivnici, a samo jedna ekipa ulazi u grupnu fazu LS. Jedan od glavnih nosilaca igre Naise u sezoni koja sledi sigurno će biti levi bek Ivana Filipović(19) koja je u finišu prošle sezone samo nagovestila svoj veliki potencijal. Ivana očekuje da se na predstojećem turniru konačno isplate dvomesečne pripreme i za najvažniju utakmicu smatra prvu, koju Naisa igra sa Ormi Patrasom. Veruje da će niska publika nositi njenu ekipu do pobeda i ostvarenja željenog cilja, odnosno odlaska u drugi krug kvalifikacija.

Ostalo je malo vremena do početka turnira, kakva je situacija u ekipi?

-Spremamo se dugo za ove kvalifikacije i sve što smo radili do sada bilo je podređeno turniru koji sledi. Proteklih dana radili smo možda nešto smanjenim intezitetom da bi sačuvali svežinu za napore koje nas očekuju. Trener je tokom priprema insistirao na stalnoj rotaciji igračica da bi se što bolje pripremile i rasporedile snagu na te tri utakmice koje nas očekuju u tri dana. Na svakoj poziciji imamo po dve spremne igračice i da "kucnem u drvo" nemamo problema sa povredama. Došlo je pet novih igračica(Milačić, Tošković, Kuzmina, Arsić i Turanjanin), uigravali smo se tokom priprema, a koliko smo u tome uspeli videćemo kroz same utakmice. Nadamo se najboljem.

Odbrojavanje može da počne, prvu utakmicu igrate sa grčkim timom Ormi Patras?

-Prva utakmica koju igramo sa grčkom ekipom Ormi Patras nam je najbitnija, a samim tim i najteža. Svesni smo značaja koji nosi i sigurno ćemo uraditi sve da u toj utakmici dođemo do prvih bodova. Najviše informacija imamo o njima, gledali smo njihove utakmice i nisu ekipa za podcenjivanje ma šta se pričalo o jačini grčkog prvenstva.

Koliko poznajete ekipe iz Portugalije i Holandije?

-O Madeiri i Amsterdamu imamo manje informacija tako da nemamo pravu sliku o njima, ali verujemo da možemo da ih savladamo i prodjemo u drugi krug.

Starija sestra Filipović, Biljana, karijeru je nastavila u Francuskoj. Naisa je ostala bez najboljeg strelca u prošloj sezoni, a ti bez sestrine podrške na terenu. Koliko ti to sada nedostaje?

-Mnogo, mnogo mi nedostaje. Ne samo na terenu, sestra mi nedostaje u stalno, nedostaje mi gde god da krenem.

 Niška publika će sigurno u velikom broju i ovaj put bučno propratiti igre svojih miljenica?

 -Sigurno je da ćemo imati podršku sa tribina. Danima se ljudi raspituju o turniru jer je u Nišu ženski rukomet sport broj 1. Nadam se da će i ovaj put hala biti puna i da će nam navijači kao i mnogo puta do sada biti osmi igrač na terenu!

ZORICA RADOJKOVIC

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball