Poraz Naise, nova šansa sutra! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Poraz Naise, nova šansa sutra!

Poraz Naise, nova šansa sutra!

0 komentar

Srpske šampionke porazom su otvorile predkfalifikacioni turnir Lige šampiona. Grčke šampionke, ekipa Ormi Patra bila je bolja tokom čitavog susreta i zasluženo je slavila rezultatom 27-21(15-12). Loše otvorena utakmica, mnogo tehničkih grešaka i po rečima trenera niškog tima, Svetislava Jovanovića – loše izdanje golmana i nedostatak igračice koja bi preuzela odgovornost u ključnim trenutcima, uslovili su zaslužen poraz u prvoj utakmici. Naisa i pored stratnog poraza ima priliku da pobedama u naredne dve utakmice obezbedi plasman na drugi kvalifikacioni turnir. Novu šansu da dođu do pobede koja će otvoriti put za prolaz  u drugu rundu rukometašice Naise imaće sutra u duelu sa portugalskom Madeirom koja je večeras pobedila Amsterdam 22-21(8-10).

Ormi Patra: Faca(15 odbrana), Karela, Sandu 4, Stratou,  Pimenidou 5, Kazaki 7, Radčenko 8, Penev 3, Penčeva, Timaru, Patoucha, Nikoli, Petre.

Naisa: Gončarova(8 odbrana), Arsić, Stefanović Marija 5, Koperec 1, Turanjanin 2, Kaliničenko 1, Savković(5 odbrana), Filipović 4, Rogan 3, Pop Lazić 2, Milošević 4, Kuzmina, Milačić.

 

Komentar utakmice na konferenciji za novinare izneli su:

Nevena Turanjanin, igračica Naise

-Loše smo krenuli, protivnice su bolje ušle u utakmicu, imale su bolji pristup, brzo su nam odmakle i jurili smo rezultat svo vreme. Mnogo tehničkih grešaka i još više promašenih zicera koštali su nas mnogo. U drugom poluvremenu stigli smo na dva razlike, ali usledio je pad koncetracije u kombinaciji sa tehničkim greškama i tu je bio naš kraj. Što pre moramo da zaboravimo ovu utakmicu i uložimo sve napore da pobedimo naredne dve i plasiramo se dalje.

Kapiten Ormi Patre

-Čestitam timu uz Niša. Moja ekipa je pokazala smo visok nivo igre, jače smo ušle u susret rešeneda pobedimo. Snažnom 3-2-1 odbranom naterali smo bekove Naise da šutiraju puno spolja, naš golman je dobro branio i to je bio ključ pobede. Nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu i proći u drugi krug kvalifikacija.

Zlatko Petronijević, trener Ormi Patre

-Očekivali smo jaku, snažnu i uigranu ekipu Naise i to se pokazalo ispravnim. Naisa je ipak napravila dosta tehničkih grešaka i pomogla nam. Moram da priznam da je kod nas bio prisutan strah od susreta sa srpskim rukometom i Naisom samim tim, ali dobro smo se spremili i uspeli u zacrtanom cilju. Učestvovali smo na turniru u Vrnjačkoj Banji pre ovog turnira i to nam je dosta pomoglo u pripremi za ovu utakmicu. Ova pobeda za nas može biti i mač sa dve oštrice jer postoji mogućnost sa se moje igračice opuste. Ipak, nadam se da se to neće desiti i da ćemo zajedno sa Naisom proći dalje. U ovoj utakmici jesu malo podbacile, ali Naisa je dobar tim i želim im da to i pokažu u naredna dva dana.

Svetislav Beli Jovanović, trener Naise

-Pribojavao sam se ove utakmice, znali smo da će biti najteža. Loše smo ušli, dosta tehničkih grešaka i pokazalo se da je glavni problem ove ekipe što nemamo igrača koji će preuzeti odgovornost u najvažnijim trenutcima. Kod rezultata 23-21 u 52 minutu, umesto da ih stignemo, grešili smo iz napada u napad i više nismo imali šanse. Treba ozbiljno da shvatimo ovaj poraz, da ga shvatimo kao opomenu, ali i da pružimo daleko bolju igru i dobijemo preostale dve utakmice. Igračice moraju da preuzimaju odgovornost jer nemamo pojedinca koji se ističe i koji može sam da reši susret. Loš dan golmana, moraju bolje da brane i očekujem da uz njihovo bolje izdanje pobedimo Madeiru i Amstredam i zajedno sa Patrom prođemo dalje.

ZORICA RADOJKOVIĆ

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball