Jan Pitlik najavio povlačenje iz rukometa – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jan Pitlik najavio povlačenje iz rukometa

Eminentni danski stručnjak, Jan Pitlik, najavio je povlačenje iz rukometnog sporta 2022, iako mu je tek 53 godine. Nekadašnji trener ŽRK Vardar, i selektor ženske reprezentacije svoje zemlje, odlučio je da se povuče sa scene nakon ove sezone.

Iako ima još dve godine ugovora sa Sonderjiskeom, u kojem trenutno radi, trener i klub su se dogovorili da se saradnja prekine narednog leta. 

Pitlik je naveo privatne, odnosno porodične razloge ovakve odluke:

-Posao profesionalnog trenera je jako zabavan, ali istovremeno zahteva puno vremena i posvećenosti. Nakon više od 31. godine, tokom kojih je rukomet ispunjavao moj život, rešio sam da promenim profesiju. Nedavno sam izgubio majku, i moram da brinem o svom ocu. To su prevashodni razlozi moje odluke. Deca su mi daleko od kuće. Porodica mi je najvažnija, i želim da joj se više posvetim. U budućnosti bih želeo posao koji bih mogao obavljati blizu svoje porodice – pojasnio je danski stručnjak. 

Pitlik je trenersku karijeru započeo 1991. godine, kada je preuzeo žensku ekipu Gudmea. Dansku reprezentaciju predvodio je od 1998. do 2014, i sa njom osvojio dva olimpijska zlata.

-Nemam ideju šta će se dešavati nakon narednog leta. Možda ostanem u rukometu, a možda budem radio nešto sasvim drugo. Uvek sam maštao o tome da postanem sportski menadžer, i a da osnujem svoj klub. Ali ništa ne mogu reći sa sigurnošću. Želim ostati upamćen kao osoba koja je uvek tretirala ljude sa dostojanstvom. Za mene, to je važnije od svih sportskih uspeha – zaključio je Pitlik.

Photo: sport.tv2.dk.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *