Jelena Trifunović: Turkinje nemaju čime da iznenade - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Jelena Trifunović: Turkinje nemaju čime da iznenade

Jelena Trifunović: Turkinje nemaju čime da iznenade

Marko Marjanović
0 komentar

U okviru petog kola kvalifikacione grupe za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori, ženska reprezentacija Srbije u sredu gostuje selekciji Turske, koju je prethodno rutinski savladala u Zrenjaninu 36:27. Utakmica u Kastamoni počinje od 16.30, uz direktan prenos na RTS 2. 

Sa četiri boda, Srbija deli drugo i treće mesto sa Islandom. Uz trijumf nad Turkinjama, savladana je i Švedska na domaćem terenu, dok na severu Evrope nije bilo uspeha – upisani su porazi od Islanda i Švedske. Nakon gostovanja u Kastamoni, izabranice Uroša Bregara će poslednju utakmicu kvalifikacija odigrati protiv Islanda u Zrenjaninu, u subotu od 18.00.

Jelena Trifunović je sumirala je pripreme u Zrenjaninu i govorila o predstojećim izazovima:

  • Pripreme su protekle dobro, ali nismo bile kompletne sve vreme. Uoči puta smo se kompletirale, opet u nekom izmenjenom sastavu ali devojke su se uglavnom već navikle na ovaj sistem.

U Zrenjaninu ste ubedljivo savladali Tursku rezultatom 36:27. Koliko vas drugačiji meč sada očekuje i na šta posebno morate obratiti pažnju?

  • Tursku smo prilično dobro analizirali, mislim da nemaju čime da nas iznenade. Igramo na gostujućem terenu, Turska je specifična po tom pitanju, ali spremne smo na sve. Ono što će nam biti adut je naš karakter i naša borbenost.

Po povratku iz Turske sledi utakmica sa Islandom u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu u kojoj ste imali izuzetnu podršku u prethodnim susretima?

  • Imaćemo još jedan dan da se pripremimo za Island i nadamo se najboljem. Atmosfera u Zrenjaninu je bila fenomenalna i nadam se da će tako biti i ovog puta, da će ljudi doći u što većem broju da nas podrže i da svi zajedno uživamo i slavimo na kraju utakmice, zaključila je Jelena Trifunović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball