EHF Euro kup: "Lavice" u Sloveniji, Brnović: Izazovna utakmica, kvalitetna provera - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet EHF Euro kup: „Lavice“ u Sloveniji, Brnović: Izazovna utakmica, kvalitetna provera

EHF Euro kup: „Lavice“ u Sloveniji, Brnović: Izazovna utakmica, kvalitetna provera

Marko Marjanović
0 komentar

U okviru pete runde EHF Euro kupa za dame, u roku od tri dana dva puta će snage odmeriti reprezentacije Slovenije i Crne Gore, koje će uz Makedoniju biti domaćini Evropskog prvenstva krajem godine. Prvi meč u Ljubljani na programu je u četvrtak od 17.30, a drugi u nedelju, od 18.00 u Podgorici. 

Selekcija Bojane Popović je u sredu otputovala u glavni grad Slovenije, gde će se nadmetati sa rivalom kojeg sa klupe predvodi bivši selektor „Lavica“, Dragan Adžić. Od nedavno, rukometni hleb u ovoj zemlji zarađuje i Tatjana Brnović, nastupajući za Krim Mercator. 

-Očekuju nas dve kvalitetne provere protiv odličnog protivnika. Utakmice su važne za nas zbog uigravanja. Želimo da što spremnije dočekamo Evropsko prvenstvo. Slovenija je kvalitetan rival, sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Biće dobra utakmica, izazovna u oba pravca.

Crna Gora je na prethodnom Svetskom prvenstvu igrala u grupi sa Slovenijom i izgubila 28:18.

U napadu smo tada imali lošu realizaciju, u odbrani smo morali bolje da reagujemo na bekove. Biće bitno da odgovorimo u odbrani na njihove kvalitete, a u napadu da budemo fokusirane – zaključila je Brnović.

Pored tri domaćina, u ovom takmičenju nastupa i aktuelni prvak Evrope Norveška, koja nakon četiri kola ima maksimalan učinak. Slovenija i Crna Gora imaju po četiri boda, dok je Makedonija bez poena. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball