Jovana Kovačević: Početak jako važan, odbrana rešava Poljakinje (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Jovana Kovačević: Početak jako važan, odbrana rešava Poljakinje (Video)

Jovana Kovačević: Početak jako važan, odbrana rešava Poljakinje (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije okupile su se u ponedeljak u Staroj Pazovi i započele završne pripreme za Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara će u narednih desetak dana trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do 1. decembra kada je predviđen put u Španiju. U okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo Srbija će u Staroj Pazovi odigrati i dve kontrolne utakmice protiv Makedonije  27. i 29. novembra.

Svoja očekivanja iznela je Jovana Kovačević:

  • Imamo par dana da se spremimo i da se uigramo i da nastavimo da radimo ono na čemu smo do sad vežbali i čeka nas put za Španiju. Samim tim što se radi o Svetskom prvenstvu, veliko je uzbuđenje u ekipi, oseća se dobra i pozitivna energija i atmosfera.

Odigraćete dve kontrolne utakmice protiv Makedonije

  • Svaka utakmica će nam značiti da vidimo gde smo i da vidimo šta moramo da uvežbamo, na kojim delovima još moramo da radimo.

Rivali na Svetskom prvenstvu su Rusija, Poljska i Kamerun

-Što se grupe tiče, ne možemo reći da imamo laku grupu jer će se svaka reprezentacija boriti da se što bolje plasira. Trudićemo se da dobro krenemo na Svetskom prvenstvu i u nastavku dati sve od sebe da se što bolje plasiramo. Rusija je ekipa koja je možda i favorit za osvajanje prvenstva, ali ja verujem u našu ekipu i verujem da ćemo dati sve od sebe. Poljska je reprezentacija koja ima sličan sistem igre kao mi i mislim da će tu detalji odlučivati, mislim da će odbrana biti ključna na toj utakmici. Što se Kameruna tiče, to nije selekcija koja ima dobru istoriju rukometa, ali ne treba se opuštati, to je reprezentacija koja uvek može da iznenadi, biće motivisane maksimalno, a mislim da ćemo mi dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu, zaključila je Kovačević.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske i to po sledećem rasporedu:

  1. decembar u 20:30 SRBIJA – POLjSKA

  2. decembar u 20:30 SRBIJA – KAMERUN

  3. decembar u 20:30 RUSIJA – SRBIJA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball