KAO U SLAVNIM DANIMA: Crnogorska defanzivna klinika ostavila Mađarsku na minus šest! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet KAO U SLAVNIM DANIMA: Crnogorska defanzivna klinika ostavila Mađarsku na minus šest!

KAO U SLAVNIM DANIMA: Crnogorska defanzivna klinika ostavila Mađarsku na minus šest!

Veličanstveno veče Crnogorki!

Marko Marjanović
0 komentar

Maestralnom igrom u drugom poluvremenu, reprezentacija Crne Gore savladala je Mađarsku 24:18 (7:10) u poslednjem kolu prvo+e faze, pa u drugi krug ide sa maksimalna četiri boda!

Ako u četvrtak savladaju drugoplasiranu ekipu grupe A, a to će verovatno biti Hrvatska, izabranice Bojane Popović biće jako blizu Herninga, odnosno četvrtfinala 26. Svetskog prvenstva za dame.
Kao i na prva dva meča, Crnogorke nisu ofanzivno izgledale dobro tokom prvog poluvremena. Dve napadačke „rupe“ od po nekoliko minuta bez pogotka Mađarice su kaznile vođstvom 10:7 na velikom odmoru.

A onda, drugo poluvreme iz udžbenika – odbrana je čitavim tokom meča bila na visokom nivou, Marta Batinović je bila maestralna među stativama, a Matea Pletikosić i Itana Grbić su sa spoljnih pozicija pronašle napadačku formulu. Pletikosić i Brnović su igrom dva na dva razbile Mađarsku.

Preokret je odmah stigao, Dijana Mugoša je fenomenalno koristila sedmerce i igrala na sebi neprirodnom desnom krilu, odakle je dala i prelep gol, kojim je riješila pitanje pobjednika pogotkom za 23:17 u 57. minutu.

Crna Gora je sačuvala velikih plus šest do kraja, što može da bude jako bitno ako bi se nekim slučajem napravio krug ekipa sa osam bodova u grupi I glavne faze.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore bile su Tatjna Brnović i Dijana Mugoša su postigle po osam, Itana Grbić i Matea Pletikosić po četiri gola, a Marta Batinović je imala 16 odbrana. Kod Mađarske, Petra Vamoš, Nikoleta Pap i Viktorija Lukač su postigle po tri gola, a Blanka Biro je imala 11 odbrana.

Standings provided by Sofascore

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball