KLASA ZA SEBE: Norveška nije dala šansu domaćinu, ponavlja se finale iz 2017! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

KLASA ZA SEBE: Norveška nije dala šansu domaćinu, ponavlja se finale iz 2017!

Drugi finalista 25. Svetskog prvenstva za dame je selekcija Norveške, koja je maestralnom igrom u drugom poluvremenu eliminisala domaćina Španiju – 27:21 (11:11). Fenomenalne Skandinavke će se za novo zlato boriti protiv Francuske, koja je ranije danas bila za gol bolja od Danske.

Publika u Granoljersu se nadala da bi njihove „Ratnice“ mogle do finala Svetskog prvenstva drugi put za redom, ali protiv ovakvog rivala to jednostavno nije bilo moguće. 

Uspela je Španija da se vrati nakon startnih 7:3 Norveške i ode na odmor u egalu, ali su Skandinavke od prvog minuta nastavka počele da melju svojim prepoznatljivim ritmom, i malo po malo uvećavaju razliku koja je pred kraj iznosila i plus osam (25:17, 27:19). 

Izabranice Torira Hergeirsona obezbedile su 30. medalju za svoju zemlju, 11. na Svetskim prvenstvima. U velikom finalu protiv Norveške, koje je na programu u nedelju od 17.30, boriće se za četvrto zlato, prvo posle 2015. Takođe, imaće priliku da se osvete Francuskinjama za poraz u finalu 2017.

Norway – Spain 27-21 (11-11)

Norway: Nora M ø rk 8, Kari Brattset Dale 7, Henny Reistad 3, Veronica Kristiansen 3, Sanna Solberg-Isaksen 3, Stine Bredal Oftedal 1, Marit Jacobsen 1, Maren Aardahl 1.

Spain: Alexandrina Cabral 5, Jennifer Maria Gutierrez 3, Paula Arcos Poveda 3, Carmen Dolores Martin 2, Elisabet Cesareo Romero 2, Maitane Echeverria 1, Carmen Dolores Martin 1, Silvia Arderius Martin 1, Soledad Lopez Jimenez 1, Alicia Fernandez Fraga 1, Ainhoa ​​Hernandez 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *