Balkan-Handball.com

IGOR VORI: Ne dopada mi se globalizacija španskog sistema! (Video)

Nisu svi oduševljenji opštim prihvatanjem španskog sistema rukometa u klubovima širom Evrope. Gost najnovije epizode našeg „Olimpijskog podcasta“, Igor Vori, otkrio je da ne voli takvu igru, iako reprezentaciji Španije očigledno daje dobre rezultate.

-Taj njihov rukomet je danas zastupljen u nekih 85% najboljih klubova Evrope. Svi se dive tom sistemu, ali iskreno, ja to lično ne volim. Međutim, njima očigledno donosi ono što je najbitnije, a to je rezultat. Nisam oduševljen tim stilom rukometa, mnogo više mi se dopada norveški i danski sistem. Imao sam priliku da radim i sa Špancima i sa Nemcima. Dobar primer je Noka Serdarušić, koji je miks nemačko-balkansko-skandinavskog trenera. Forsira brzu igru, ali mu je važnije da je svaki igrač u svakom trenutku na svojoj poziciji, i da šuterska spoljna linija dominira. 

-S druge strane, kod Španaca je to sve jako dugo, taktičiki disciplinovano. Ako pogledamo one najvažnije utakmice Španaca, videćemo da se završavaju sa prilično malim brojem golova, do 24, 25 po ekipi. Važne, eliminacione utakmice svedu na jako malo golova. Uz golmane kakve imaju, oni su u takvoj konstalaciji uvek u prednosti kada uvedu meč u svoj ritam. 

-Vratiću se na poslednje hrvatsko finale (Euro 2020), u kojem smo vodili tri do četiri razlike sve do 20. minuta kada je ušao Perez de Vargas, koji je do kraja skupio 12 ili 13 odbrana, i koji im je doneo zlato – rekao je Igor Vori.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *