Koleno reklo svoje: Marija Obradović završila karijeru - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Koleno reklo svoje: Marija Obradović završila karijeru

Koleno reklo svoje: Marija Obradović završila karijeru

Zorica Radojkovic
0 komentar
Nekadašnja srpska reprezentativka sa učešćem na tri velika takmičenja, Marija Obradović (30) završila je sa profesionalnim bavljenjem sportom. Jedna od najperspektivnijih igračica generacije ’92 koja je svojevremeno igrala polufinale svetskog i evropskog prvenstva, nije imala sreće sa povredama poslednjih godina. Pančevka je prešla zahtevan put od Srbije (Dinamo, Radnički, Cepelin, Crvena Zvezda, Milenijum) preko Slovenije (Zagorje i Krim) do Nemačke (Metzingen) i Danske (Horsens), gde je i donela odluku o završetku. 
 
-Konstantan bol u kolenu i nemogućnost da igram kao što sam igrala pre povrede me je dovelo do toga da prestanem. Iza mene su četiri operacije kolena, praćene iznova i iznova vraćanjem na teren. Telo mi je poručivalo da stanem. Rukomet je živa igra i dinamičan sport, a ja jednostavno nisam više osećala ni zadovoljstvo ni zabavu zbog konstantnog bola. 
 
Koleno je dakle neplanirano reklo svoje…
 
– Trebalo mi je vremena da prihvatim situaciju, da nema više rukometa i da je to to.  Shvatila sam da je vreme da se okrenem nečemu drugom. Imala sam veliku podršku porodice, dečka, prijatelja u odluci i to mi je puno značilo, jer ipak je to najvažnije. Dosta sam razmišljala o sledećem koraku, a kako su me dermatologija i dobra kozmetika uvek interesovale, rešila sam da se posvetim tome. Najpre sam se naravno dobro odmorila i nekoliko meseci radila sve sto nisam bila u mogućnosti zbog rukometa. Sada je vreme za neke nove pobede, zaključila je Marija obrazloženje odluke za BH da završi karijeru. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball