Kaća Tomašević u novoj ulozi uz jedno "ALI": Osećam da mogu još da igram - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Kaća Tomašević u novoj ulozi uz jedno „ALI“: Osećam da mogu još da igram

Kaća Tomašević u novoj ulozi uz jedno „ALI“: Osećam da mogu još da igram

Zorica Radojkovic
0 komentar

Prvi put posle mnogo godina, srpska „srebrna“ reprezentativka i ministarka odbrane, Katarina Tomašević sezonu nije započela na golu nekog kluba, već pored gola. Na poziv Suzane Lazović postala je deo trenerskog tima kineske kadetske reprezentacije koja ovu sezonu provodi u Mađarskoj.

-Kada sam dobila poziv da budem trener golmana u kineskoj reprezentaciji, bila sam iskreno iznenadjena. Bilo mi je izazovno, priznajem. Nisam znala da li ja to umem, i mogu li da radim to na način na koji sada radim. Prihvatila sam uz uslov da prvih mesec dana bude probni period za mene, da vidim da li ja to mogu i da li ću biti zadovoljna. Međutim, evo prolazi i treći mesec, i mogu reći da sam baš zadovoljna kako sve ide. Prijatno sam iznenadjena kako sve funkcioniše i odlično sam se uklopila u rad sa Suzanom i Gvozdenom. Njihova energija je fenomenalna i mislim da u velikoj meri zajedno uspevamo da je prenesemo na ekipu. 

A šta se dešava sa tvojom karijerom, da li je ovaj upliv u trenerske vode znači kraj?

-Dugo sam u Mađarskoj, već osam godina. Igrala sam svuda po Evropi i čim sam došla ovde, znala sam da ću ostati najduže. Naravno da bih volela još da branim i da mislim da ovo nije kraj. Osećam da mogu još da igram, kako fizički tako i mentalno. Sigurno imam snage i volje za još. Dobila sam nekoliko ponuda za ovu sezonu, od timova iz Francuske, Nemačke, Turske i Rumunije, ali problem je što sam zbog porodičnih okolnosti praktično ograničena samo na Mađarsku. Porodično smo se potpuno uklopili ovde, deca su naučila jezik, suprug radi u srpskoj školi „Nikola Tesla“ u Budimpešti. Odlučili smo da ostanemo tu. Za sada treniram samostalno i čekam da se otvori neka opcija koja mi odgovara. U međuvremenu je i mene ista škola angažovala kao laboranta na predmetu hemija tako da svakako već imam dva posla, kaže Kaća uz neizbežan osmeh.

P.S. Ova slika je dokaz da se Kaća nije šalila – pošto znamo da mnogi neće poverovati u poslednju rečenicu :)

Pošto imaš puno neočekivanih iskustava, reci nam kako je bilo u oktobru na azijskom klupskom prvenstvu gde si branila boje kuvajtskog kluba Al Qurain?

-To je bilo u najmanju ruku neobično iskustvo. Nešto potpuno drugačije za mene. Prvenstvo se igralo u Kazahstanu, u njihovom najvećem gradu po imenu Almati. Nisam imala puno informacija pre samog dolaska na šampionat i ostala sam malo zatečena jer ipak nisam očekivala tako slab kvalitet.  Ipak, i tih nekoliko utakmica su mi bili dobar pokazatelj koliko još uvek želim da igram i koliko se osećam lepo na terenu, zaključila je Kaća kratak razgovor za BH. 

VIDEO SA TRENINGA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball