Kraj dominacije Rostova: CSKA osvojio Kup Rusije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kraj dominacije Rostova: CSKA osvojio Kup Rusije

Prvi put u klupksoj istoriji, rukometašice CSKA iz Moskve osvojile su Kup Rusije, pošto su u velikom finalu bile bolje od Rostov Dona, koji je osvajao takmičenje u prethodnih sedam godina –  22:25 (12:12). Završni turnir odigran je u Krasnodaru.

Neizvesna utakmica odlučena je u poslednjih 10 minuta, u koje se ušlo sa nerešenim rezultatom. Ekipa iz prestovnice je imala više svežine i bolju odbranu, što je na kraju i presudilo. Očekuje se da ova dva tima vode veliku borbu i  za šampionsku titulu. 

Važan doprinos u osvajanju trofeja dale su Dragana Cvijić i Sara Ristovska. Dok je Makedonka produžila ugovor sa CSKA, bivša srpska reprezentativka će od naredne takmičarske godine nositi dres mađarskog Ferencvaroša.

Rostov-Don – CSKA 22:25 (12:12)

Rostov-Don:  Gabisova, Lagina 11 odbrana, Kalinjina 2 odbrane –  Pičugina, Managarova 7, Sen 1, Vjakireva 4, Lefti, Bobrovnikova 1, Smirnova, A .Rešetnjikova , Frolova 3, Tažhenova 1, K. Kožokar 2, Zelenkova, Kuznjecova 3.

CSKA:  Sedojkina 4 odbrane, Kaplina 4 odbrane – Gorškova, Mihailičenko 3, Šamanovskaja , Dmitrieva 6, Vedjokina , Sudakova, Markova, Sabirova 3, Iljina 5, Skorobogatčenko 5, Maslova, Cvijić 1, Ristovska 2.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *