Makedonke protiv najjačeg na svetu - Savevski: Ovakve utakmice su za nas bogatstvo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Makedonke protiv najjačeg na svetu – Savevski: Ovakve utakmice su za nas bogatstvo!

Makedonke protiv najjačeg na svetu – Savevski: Ovakve utakmice su za nas bogatstvo!

Marko Marjanović
0 komentar

U okviru pete runde EHF Eurokupa, ženska reprezentacija Makedonije će ove nedelje dva puta odmeriti snage protiv najjače selekcije sveta, Norveške. Najpre će biti domaćin u Skoplju, 21. aprila, a tri dana kasnije gostovaće u Bekestui. 

Prvi meč igra se u SC „Boris Trajkovski“ u četvrtak od 19.30, uz besplatan ulaz. Podsetimo, u pitanju je takmičenje u kojem učestvuju tri domaćina idućeg EP (Makedonija, Crna Gora, Slovenija) i branilac titule Norveška. 

Dok Makedonke još uvek nisu osvojile prvi bod, Skandinavke imaju maksimalan učinak iz četiri kola. Selektor balkanske reprezentacije, Ljubomir Savevski, ovako gleda na predstojeće izazove:

-Šest prijateljskih utakmica u ovom takmičenju za nas su pravo bogatstvo. Dolazi nam najveća svetska sila, najtrofejnija reprezentacija u istoriji. U kakvom god sastavu da dođu, za nas će biti odlično iskustvo. Spremamo se da protiv njih vidimo gde smo. Razmišljamo u pravcu da se nikada ne predajemo i idemo na pobedu bez obzira protiv koga igramo. Nalazimo se u procesu podmlađivanja nacionalnog tima, sa željom da razvijemo kvalitet za budućnost.

-Ponovo nismo kompletni zbog povreda. Imamo mlade igračice koje kucaju na vrata reprezentacije. Najveći posao nas čeka sredinom juna, u vidu priprema za EP i nastupa na Mediteranskim igrama. To će nam biti baza za ono što nas čeka na jesen. Nastojimo da formiramo ozbiljnu reprezentaciju, kadru da se nosi sa bilo kojim rivalom – zaključio je selektor Savevski. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball