Markov pred put u Italiju: Ne znamo šta nas čeka - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Markov pred put u Italiju: Ne znamo šta nas čeka

Markov pred put u Italiju: Ne znamo šta nas čeka

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska juniorska reprezentacija Srbije obavlja završne pripreme pred Evropsko prvenstvo B divizije koje ih očekuje od 12. do 18. jula u Italiji. Izabranice Dragana Markova koriste još nekoliko dana treninga za finalne detalje i u nedelju, 11. jula ih očekuje odlazak u Italiju.

  • Završna nadelja priprema za Evropsko prvenstvo B divizije za juniorke je u toku. Gledamo da posle odigranih prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom ispravimo stvari koje mislimo da možemo da ispravimo za ovo kratko vreme i kao što sam najavio da probamo sa ovom ekipom da dostignemo maksimum u Italiji. Koliko će to biti dovoljno za dobar rezultat to ćemo videti kada se završi, ali ono što smo mogli da vidimo do sad jeste da su se devojke zaista trudile da pruže maksimum što se tiče rada i kvaliteta i sa te strane sam zadovoljan. Svakako da uvek može bolje i više, a za koliko je to dovoljno videćemo na samom Evropskom prvenstvu, započeo je selektor juniorki Dragan Markov.

Koliko su dobro kao smernice poslužile utakmice protiv Crne Gore, odigrali ste i jednu trening utakmicu sa kadetkinjama?

  • Nama su najpotrebnije utakmice da bismo dostigli dobru sportsku formu, kao i da vidimo gde smo u ovom momentu i koji su nam nedostaci. Imamo dosta materijala i jasniju sliku u osnosu na same treninge. Sa kadetskom reprezentacijom smo odigrali jednu trening utakmicu, par dana pred odlazak na samo prvenstvo. Ono što je najvažnije jeste da i devojke imaju jasniju sliku koliko mogu, gde su greške i šta je to što možemo i treba da ispravimo.

Atmosfera i uzbuđenje u ekipi pred odlazak na šampionat

  • Svakako da jesu uzbuđene zbog prvenstva, ali možda tu nedostaje malo iskustva igranja na velikim takmičenjima i gledaćemo da to probamo da neutrališemo koliko možemo da bi one bile fokusirane pre svaga na svoju igru. Ne toliko na protivnike, nego na ono što one mogu da urade i da to urade na najbolji mogući način.

Očekuje Vas još nekoliko treninga, a u nedelju 11. jula se putuje na Evropsko prvenstvo. Srbija će u okviru grupne faze prvo odmeriti snage sa Turskom (12. jul u 17:15), sledeći protivnik je Bugarska (1,3. jul u 17:00) i nakon toga sledi utakmica sa Italijom (15. jul u 19:00).

  • Nažalost nema puno informacija o protivnicima. Turska ove sezone nije odigrala ni jednu zvaničnu utakmicu. Naravno, svi su se okupljali i pripremali. Mi smo apostrofirali i to je uvek tako da je najvažnija prva utakmica, kko otvorimo šampionat. Trudimo se da za tu prvu utakmicu budemo maksimalno spremni. Iako nemamo puno informacija o Turskoj gledaćemo da devojke pruže najviše što mogu u datom momentu i nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, zaključio je Markov.

Izvor: RSS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball