Na velikoj sceni nakon 14 godina: Sada je naša šansa! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Na velikoj sceni nakon 14 godina: Sada je naša šansa!

Jedan od tri domaćina Evropskog prvenstva za dame (4-20 novembar), reprezentacija Makedonije, imala je svoju predstavnicu na ceremoniji žreba održanoj u sredu u Ljubljani. Rukometašica nacionalnog tima ove zemlje, Andrea Sedloska, izvlačila je kuglice zajedno sa Tatjanom Brnović (Crna Gora), Anom Gros (Slovenija) i Simonom Planetom (Mađarska). 

Podsetimo, takmičenje će se odvijati u Makedoniji, Croj Gori i Sloveniji, gde će se igrati završnica. 

Makedonke su za rivale u grupnoj fazi dobile Francusku, Holandiju i Rumuniju. 

Glavni adut tima Ljubomira Savevskog biće domaći teren, jer će sva tri meča preliminarne faze igrati u Skoplju. Najpre protiv Francuske 5. novembra, dva dana kasnije protiv Holandije, a 9. novembra sa Rumunijom. Mečevi ove grupe igraće se u SC „Boris Trajkovski“. 

Po tri reprezentacije iz svake grupe obezbediće plasman u drugi krug. Grupa C u kojoj je Makedonija, u drugom krugu se ukršta sa grupom D, u kojoj su Crna Gora, Poljska, Španija i Nemačka.

Odmah po završetku žrebu, Andrea Sedloska iznela je svoj prvi utisak:

-Ovo je velika stvar za nas, prvo, igraćemo na ovakvom turniru prvi put posle 2008. godine. A drugo, igraćemo u našem Skoplju, gradu koji je lud za rukometom. To nas dodatno motiviše da ostavimo trag na ovom takmičenju. Sada je naša šansa, da pružimo maksimum i pokažemo Evropi šta možemo – rekla je uzdanica makedonske reprezentacije.

GRUPA A – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska
GRUPA B – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
GRUPA C – Francuska, Holandija, Makedonija, Rumunija
GRUPA D – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *