Sjajan žreb za „Kraljice šoka“ – Šoštarić: Mađarice priželjkivale „Stožice“, neka budu u našim bojama! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Sjajan žreb za „Kraljice šoka“ – Šoštarić: Mađarice priželjkivale „Stožice“, neka budu u našim bojama!

Reprezentacija Hrvatske može biti jako zadovoljna ishodom žreba u ljubljanskom Starom gradu! Voljom žreba, „Kraljice šoka“ stacionirane su u grupu A, sa Norveškom, Mađarskom i Švajcarskom. Kao član trećeg šešira, Hrvatska je dobila verovatno najtežeg rivala iz prvog, ali su Mađarska iz drugog i Švajcarska iz četvrtog, protivnici po meri nacionalnom timu koji će na ovom turniru braniti bronzanu medalju!

Mečeve preliminarne faze, tim Nenada Šoštarića igraće u Ljubljani. Po tri reprezentacije iz svake grupe proći će u drugi krug. Ukoliko ostvari prvi cilj, balkanska selekcije ukrstiće sa grupom B, u kojoj su Danska, Švedska, Slovenija i Srbija. 

Evo kako je ishod žreba prokomentarisao selektor Hrvatske, Nenad Šoštarić:

-Zadovoljni smo što igramo u Ljubljani. Kao što je Simoneta Planeta  predstavnica Mađarske poželela da Stožice budu u njihovim bojama, tako se i mi nadamo, jer Ljubljana je bliže Hrvatskoj nego Mađarskoj, da će mnogi prijatelji rukometa doći i podržati naše rukometašice. Što se tiče grupe, mogu reći da je Norveška apsolutni favorit. One su evropske prvakinje i jedna od najboljih reprezentacija sveta u ovom trenutku. Doživeće neke male promene, ali one imaju sastav i ne treba sumnjati da će biti u top izdanju.

-Mađarska je promenila selektora pre izvesnog vremena. U kvalifikacijama su bile suverene. Pobedile su u oba susreta Španija. Vodi ih Vladimir Golovin koji je sa većinom tih igračica bio svetski i evropski juniorski prvak. To je „otvorena“ priča. I mi imamo svoje adute u toj utakmici, tim pre jer tamo igraju Tea Pijević i Katarina Ježić. U toj utakmici posebno važan biće taj tzv. „osmi igrač“, odnosno podrška s tribina.

-Švajcarska je realno najslabija u ovoj grupi. Prošla je na Evropsko prvenstvo onog trenutka kad je izbačena Rusija. Imaju svoju akademiju i napreduju iz godine u godinu. Znam ih jer smo sa njima igrali u kvalifikacijama za EP 2018. godine. Pobedili smo u oba susreta, ali u Zagrebu je bilo dosta gusto u jednom trenutku. 
I za kraj, jako je bitno ko će doći iz grupe B, ako prođemo dalje, a mi se tome nadamo. Tamo su dve skandinavske i dve reprezentacije sa prostora bivše države. Svaka utakmica biće na nož , a svaki osvojeni bod zlata vredan – zaključio je hrvatski selektor.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *