Balkan-Handball.com

Duvnjak: „Dobri duh“ Musa presudio – Karačić: Imamo sve za zlato!

Hrvatska slavi plasman u svoje treće finale Evropskih prvenstava, jedinog takmičenja gde nema zlatnu medalju.

Do finala je tim Line Červara dovelo ludih 80 minuta polufinala sa Norvežanima.

Strelac odlučujućeg gola Željko Musa proglasio je Domagoja Duvnjaka „narodnim herojom“, a ni fantastični kapiten mu nije ostao dužan nazvavši ga „dobrim duhom“ ove reprezentacije.

  • Ne može se rećčma opisati ova pobeda. Odigrali smo opet vrhunsku utakmicu. Produžeci, borili smo se do poslednje sekunde, pokazali karakter, vraćali se u utakmicu. Zadnji gol Musa je zabio, veliko finale za Hrvatsku – pričao je u jednom dahu Marin Šego.

Igor Karačić:

  • Ne znam odakle smo izvukli snagu. Utakmica sa Španijom i Nemačkom su bile potrebne da znamo da se izvučemo iz ovakvih situacija. Imali smo prednost, nismo uspeli. Ispričao sam se dečkima, ovoliko promašenih zicera. Hvala Bogu da smo se izvukli. Skidam kapu kapetanu, nemam reči, sve se poklopilo, ova ekipa je zavredela, imamo sve da se popnemo na vrh. Imali smo zlato u glavama, polufinale je bilo zacrtano kao glavni cilj, ovo sve ostalo bonus. Nije puno ljudi verovalo u nas, sada bez ikakve fešte, na zemlju, i u nedelju po zlato.

Luka Stepančić:

  • Kada je završeno nerešeno, sigurno je prošla kroz glavu Francuska, loša sećanje. Rekli smo, naše je vreme. Rekao sam na press-u da smo mentalno najjača ekipa na turniru i nisam pogrešio.

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *