Balkan-Handball.com

Obradović pred turnir u Španiji: Lepa prilika da vidimo gde smo…

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu, gde će trenirati do polaska na turnir u špansku Palensiju koji se igra od četvrtka do subote. Selektor Ljubomir Obradović iskoristiće ovu akciju da pruži šansu i nekim igračicama sa manjim reprezentativnim iskustvom

– Povrede nas prate non-stop, tako da tu i nemam neki poseban komentar. Nadam se da će za baraž biti spremne sve devojke. Pre svega zbog njih samih, a onda i zbog reprezentacije. Šansu će sada dobiti devojke koje su imale manju minutažu. Čekaju nas jako dobre tri provere u Španiji, pa da vidimo kakva nam je budućnost. Odradićemo četiri treninga u ova dva dana u Beogradu, tamo smo zakazali još dva.

Najviše promena pretrpele su pozicije golmana, desnog beka i pivotmena…

– Moramo da damo šansu i drugim devojkama. Kaća (Tomašević) je povređena, kao i Marija Čolić. Na desnom beku moramo da damo šansu mladoj Tomković i Anđi Janjušević, koja se oporavila od teške povrede. Tu je iskusna Lavko, a već su nam poznati kvaliteti iskusnih igračica Dmitrović i Števin, tako da koristimo ovaj turnir da vidimo i ove druge devojke. Imamo promenu i na mestu pivotmena. U kontaktu sam sa Slađom Pop Lazić, dolazi, ali još uvek nije skinula konce i pitanje je da li može da pomogne. Nećemo da rizikujemo i pogoršamo stvari. Tu su Milojević i Agbaba.

Španija, Brazil i Švajcarska su rivali po meri…

– Bile su nam potrebne ovakve utakmice, insistirali smo na takvim reprezentacijama. Dve ozbiljne reprezentacije sa dva kontinenta nas čekaju. Pruža nam se lepa prilika da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku – kaže Obradović.

21/03/2019 – 18:00 Brazil: Srbija
21/03/2019 – 20:00 Španija: Švajcarska

22.03.2019 18.30 Švajcarska: Brazil
22.03.2019. 20:30 Španija: Srbija

23.03.2019. 15.00 Srbija: Švajcarska
23.03.2019 17:00 Španija: Brazil

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *