Od – 9 do pobede: Podravka velikim preokretom savladala desetkovanu Budućnost – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Od – 9 do pobede: Podravka velikim preokretom savladala desetkovanu Budućnost

I bez čak 11 standardnih prvotimki, Budućnost je na gostovanju u Koprivnici 20 minuta držala čas rukometa Podravki, imala i prednost od devet golova, ali je u finišu prvog i početku drugog poluvremena hrvatski šampion napravio ogroman preokret, i na kraju opravdao ulogu favorita u meču prvog kola grupe B EHF Lige šampiona – 29:26 (12:17).

A uprkos tome što dve decenije ne zna za plasman u drugu fazu elitnog takmičenja, Podravka je bila favorit jer je roster Dragana Adžića bio u takvom stanju da je na teren morala i predsednica kluba. Četiri godine nakon okončanja karijere, Radmila Petrović je ponovo zaigrala, ali je uz nju, Alison Pino, Andreu Lekić i Majdu Mehmedović falila barem još jedna iskusnija igračica.

Tako se ispostavilo na kraju, ali na samom početku ti problemi nisu bili vidljivi, naprotiv – gošće su šokirala protivnika uvodnim „blickrigom“, kojem su na sjajan način doprinele i juniorke – Sara Gugač i Nikolina Vukčević. Pino, Lekić i Mehmedović su dominirale na terenu, sjajno je branila Brazilka Arenhart, pa je na semaforu u 20. minutu pisalo 5:14. 

Međutim, od tog trenutka kreće sunovrat plavo-belih. Razbranila se odlična Dumanska, Saračević je pogodio sa izmenama i prednost je počela da se topi. Mogla je biti i manja od pet golova na poluvremenu, da Atingre i Arenhart nisu tako dobro branila, ali ni tri zaustavljenja sedmerca Francuskinje Atingre nisu pomogle Budućnosti početkom nastavka, kada je Podravka za pet minuta serijom 5:0 došla do poravnanja. 

Povukla je nekako ručnu Andrea Lekić, zaustavila sunovrat, pa su se narednih 15 minuta ekipe smenjivale u vođstvu. Ipak, kao što se „osećalo u vazduhu“, Budućnost nije izdržala. Duža klupa hrvatskog prvaka je presudila, prvi put je domaćin došao do +2 na ulasku u poslednju šestinu susreta, i bez naročite drame u finišu došao do startnih bodova u grupi B.

PODRAVKA – BUDUĆNOST 29:26 (12:17)

Koprivnica – Dvorana Gimnazije „Fran Galović“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Alvares i Bustamante (Španija). Sedmerci: Podravka 7 (4), Budućnost 2 (1). Isključenja: Podravka 8, Budućnost 12 minuta.

PODRAVKA: Tucaković, Ećimović, DUMANSKA (15 odbrana), Zadravec, TURK 6, BEGANOVIĆ 5, Karlovčan 1, Milošević 4 (2), Džono, MILOSAVLJEVIĆ 3 (1), MUGOŠA 2, FRANUŠIĆ, Buljan, Zrnić, CAKALU 3 (1), Karloš 5.

BUDUĆNOST: Atingre (jedna odbrana i tri sedmerca), ARENHART (11 odbrana), PETROVIĆ 1, GUGAČ 3, Senić, G. Marsenić, Novović, A. Marsenić 1, PINO 6 (1), LEKIĆ 9, MEHMEDOVIĆ 3, Anđušić, VUKČEVIĆ 3, Krivokapić.

Počela ženska EHF Liga šampiona – Đeru bod u Moskvi, Rostovu ceo plen u Mađarskoj

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *