Balkan-Handball.com

RSS pomaže klubovima: Lopte i umanjeni troškovi službenih lica

U nameri da finansijski pomogne klubovima i osnaži ih u uslovima pandemije korona virusa koja je neminovno dovela do smanjivanja budžeta u narednom periodu, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je niz mera na sednici održanoj u utorak.

  • Mnogi naši kolektivi ostali su bez glavnih sponzora, finansijera i prijatelja klubova pa će u sezoni u koju ulazimo biti u problemu sa funkcionisanjem. Kako bismo barem malo olakšali i pomogli klubovima da prebrode ovu krizu, doneli smo niz mera. Klubovi su nukleus rukometnog sporta. Tu smo zbog njih i ovo je način da im pomognemo shodno mogućnostima – kaže predsednik UO RSS, Božidar Đurković.

Pomoć se ogleda u umanjenju članarina za sezonu 2019/2020, smanjivanju članarina za sezonu 2020/2021, kao i troškova sžužbenih lica (sudije i delegati) u iznosu od 20%. Rukometni savez Srbije obezbedio je 1800 lopti koje će podeliti klubovima koji su prijavljeni za takmičenja. Depozit uplaćen za baraž mečeve biće odmah vraćen klubovima, a RSS će novčano pomoći i teritorijalnim savezima kojima je povereno sprovođenje takmičenja – RSB, RSV i RSCS.

Rukometna sezona u Srbiji počinje u prvoj nedelji oktobra.

ODLUKE

One Comment

  1. lopta

    13/09/2020 at 10:54

    Time je prohod Arkus lige umanjen za 800.000
    Bravurozna pomoc

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *