Balkan-Handball.com

PET DANA KIMA RASMUSENA: „Od ostvario sam olimpijski san“ do „Ništa me više ne iznenađuje“

Pre samo par dana danski stručnjak Kim Rasmusen pohvalio se fotografijom na svom Fejsbuku na kojoj je držao karton na kome je pisalo „Olympic ticket Tokyo 2020“.

Danski stručnjak koji je prošao kroz „toplog zeca“ nakon što je zbog lošeg rezultata i kritike IHF-a, ostao bez posla u reprezentaciji Mađarske posle Svetskog prvenstva 2019 u Japanu, vratio se na rukometnu mapu uspehom sa reprezentacijom Crne Gore.

Dobar turnir na EURO 2020 u Danskoj gde ni polufinale nije bilo daleko i pobeda nad Norveškom na kvalifikacionom turniru za Tokio, naterali su Rasmusena da napiše „da je ostvario svoj san plasmanom na Olimpijske Igre“.

San je kratko trajao. Odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, trener koji je napravio čudesne rezultate sa reprezentacijom Poljske koja je igrala dva polufinala SP pod njegovim vođstvom 2013 i 2015 i osvojio Ligu šampiona sa ĆSM Bukureštom, ostao je bez posla. Umesto njega, reprezentaciju u Tokiju vodiće Bojana Popović.

„Ništa više u ovoj industriji ne može da me iznenadi, tako da ne bih trošio vrijeme na to. Naravno, voleo bih da sam osetio Olimpijske igre, to želi svako ko se bavi sportom. Ali, neće se dogoditi i neću trošiti energiju na to“, rekao je Rasmusen za danski „TV 2 Sport“.

„Na kraju, ova situacija i nije tako dramatična. Imao sam kratkoročni ugovor sa Crnom Gorom, preuzeo sam tim nedugo pre Evropskog prvenstva. Imao sam uspešno putovanje sa timom. Veoma sam srećan kako sam obavio posao, pomogao sam da se plasiraju na Olimpijske igre, da pobede Norvešku, što se ne dešava često – posebno u tako važnim mečevima“, zaključio je Danac.

 

3 Comments

 1. Jovan

  30/03/2021 at 17:36

  Ako ste pravi portal
  Zašto ne napiset naslov
  „Bruka i sramota u Cg rukometu “
  Pa koga još mijenjaju posle pet dana uspjeha
  Ovo je sprdnja šta se radi u cg

 2. Kebe

  31/03/2021 at 09:58

  Da bude trener Srbije?

 3. Sasa

  31/03/2021 at 17:14

  Ostalo mu je i 30000 eur a koliko je doprinio uspehu i kako je postavljen za selektora najbolje znaju devojke iz ekipe i savez. Jedini realan potez cg saveza i veoma hrabar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *