Pobeda Srpkinja za početak! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Pobeda Srpkinja za početak!

 Reprezentativke Srbije sa novim selektorom Markovim pobedom nad Rumunijom B, 32-27(14-14) debitovale su pred beogradskom publikom na "Trofeju Srbije". Usput, poluprazne tribine(1200 gledalaca) još jednom su pokazale zašto "Banjica" nije dostojna utakmica najbolje selekcije. Reprezentativke Rumunije su za razliku od beogradske publike, pokazale zašto svaka od njih konkuriše za mesto u najboljoj selekciji pošto su  tek u poslednjih 15 minuta popustile pred naletima našeg tima koji je igrao na krilima razigranog dirigenta Lekić(9 golova).

 

Prvih desetak minuta prošlo je u odmeravanju snaga i greškama. Rumunke su bolje počele, zahvaljujući našim greškama, promašenoj kontri i ne tako dobroj odbrani povele su posle su 3-5 u 13 minutu. U narednim minutima situacija se okrenula. Prvo je Rajović pogodila posle jedne od kreativnih asistencija Lekić, Đerić je skinula jednu loptu, a Andrea u 15 minutu donela izjednačenje u brzoj akciji. Posle još jedne odbrane kapitena Đerić, opet lopta ide na crtu gde Nikolić spretno donosi prvu prednost Srbiji koju Lekić kao brzi voz u sledećem napadu podiže na +2(7-5). Rumunke se vraćaju golovima Vadineanu iz penala i do kraja poluvremena Srpkinje na klackalici imaju prednost od jednog gola(ređali su se golovi Dmitrović, Đorđević, Nikolić i Lekić) da bi u poslednjem minutu poluvremena tu prednost neutralisala već pomenuta Vadieanu.  

Ulaskom mladih snaga Trifunović i Cvijić u drugom poluvremenu odbrana Srbije je delovala dosta bolje, što je uz odbrane Tomašević u peri
odu od 37.do 41.minuta upravo njihovim golovima donelo +4(22-18). Ipak, Vizitiu je sa Branzan golovima iz lepih akcija vratila neizvesnost za 24-24(46 minut). Odbrane Tomašević u narednim minutima otvorile su više prostora za naš napad gde je Lekić bila sigurna sa linije penala. Ubrzo su Popović, Đorđević pa zatim i Koperec u kontrama postigle lagane golove za izlazak iz neizvesnosti kod +4 kao uvod u siguran finiš. U poslednjem minutu buran aplauz izmamila je Lekić atraktivnom pirueticom u vazduhu i golom za konačan rezultat 32-27.
 

STATISTIKA

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *