Hrvatice pobedom otvorile "Trofej Srbije"! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Hrvatice pobedom otvorile "Trofej Srbije"!

 Zovko je izveo postavu Žderić na golu, Ambroš na crti, bekovska trojka Penezić, Lovrić, Horvat i na krilima Golubić i Milić. Gligorov je uz Andrejevu na golu počeo sa Mečevskom, Mladenovskom, Portjanko, Bajramovskom, Noveskom i Crvenkovskom na srednjem beku. Hrvatska je mnogo bolje otvorila utakmicu, jakom odbranom zbunile su Makedonke koje nisu mogle da sastave ni pravilan pas. Laganim golovima Penezić, Lovrić, Horvat, Golubić uz par odbrana Žderić na semaforu je u 13 minutu stajalo 9-2. Gligorov je za     tražio tajm-aut, ali serija Hrvatske nije stala i Makedonke su čekale na treći gol do 22 minuta(17-3). Do kraja poluvremena bolja igra, ali bilo je kasno za vraćanje u meč.

U drugom delu postava Hrvatske iz prvog poluvremena sela je na klupu, ali su sve devojke koje su dobile šansu opravdale ukazano poverenje. Jelčić je sa 12 odbrana održavala razliku, a Kiridžić, Šerić i Pušić su nastavile započeto. U ekipi Makedonije gotovo da nije bilo raspoložene igračice jer su se gotovo sve utopile u sivilo.

Hrvatska-Makedonija 40-22

STATISTIKA

Izjave na konferenciji za štampu:

Vladimir Gligorov, selektor Makedonije: Čestitam Hrvatskoj. Nismo prikazali igru koju smo dogovorili. Komotno smo ušli u utakmicu, nedovoljno motivisano, a ni odbrana nije funkcionisala. Hrvatska je odigrala kvalitetnu odbranu i napad, lako su dolazile do gola. Brzo se to odrazilo na rezultat, uhvatili smo ritam pred kraj. Smanjili smo rezultat, ali to je sve. Devojke moraju ozbiljnije da shvate igru i pokažu veći motiv. Nisam zadovoljan, trudićemo se da popravimo sve u naredne dve utakmice.

Eva Dinevska, golmanka Makedonije: Čestitam Hrvatskoj. Nije nam bio dan, a one su igrale dobro za razliku od nas. Nije nam išao šut, nadam se da će sutra biti bolje. Krivo mi je što smo ovako igrali, ali biće bolje.”

Zdravko Zovko, selektor Hrvatske: “Ovo je ipak samo prijateljski turnir, nema neko značenje jer se svi pripremamo za junske kvalifikacije. Dobro smo otvorili meč, napravili razliku zahvaljujući dobroj odbrani golovima iz kontri došli do velike prednosti. Na momente smo odigrali onako kako želim i imali smo dobar ritam 60 minuta. Nekako Makedoniju uvek pobeđujemo u prijateljskim utakmicama, ali na velikim takmičenjima ili izgubimo ili igramo nerešeno(smeh)”

Ivana Jelčić, golmanka Hrvatske:”Složila bih se sa trenerom. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. U prvom poluvremenu puno laganih golova, u drugom mali pad, ali imamo čime biti zadovoljni. Trebamo samo tako nastaviti.”

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *