Balkan-Handball.com

Počeo Svetski kup u Danskoj!

 Počeo je Svetski Kup u Danskoj! Krem evropskog ženskog rukometa ovih dana je koncetrisan u Aarhusu gde se do nedelje igraju mečevi za laskavu titulu najbolje selekcije u Svetskom kupu. Branilac trofeja sa svim mogućim prefiksima naj, Norveška, došla je u sastavu koji iz različitih razloga ne predstavlja zaista skup najboljih norveških igračica, ali kao i uvek predstavlja kompaktnu celinu koja ume da igra na rezultat i beleži pobede. Tako je bilo i u prvoj utakmici kada su pale Francuskinje 24-29.

Rumunke, naizgled nikad jače, sa povratnicama(Varzaru i Stanca-Galca), krenule su silovito pošto su bez većih problema savladale Dansku za koju je posle 6 godina pauze zaigrala pivotmenka Melgard, ali to nije pomoglo da se izvuče bolji rezultat. Na kraju +6 za Rumunke – 22-28.

Nemačka jeste izgubila Jurak, ali je dobila svežu Krause koja je vukla i podsetila zašto je pre nekoliko godina bila izabrana na najbolju na svetu. Pobeda 30-26 nad Mađaricama koje očigledno bez prvih violina Palinger i Gerbic funkcionišu daleko od idealnog.

Olimpijske i evropske vicešampionke i aktuelne svetske prvakinje, Ruskinje, neprijatno su iznenadile u porazu od Švedske 23-25, ali ako se pogleda sastav koji je na raspolaganju imao Trefilov jasno se vidi da se proces smene generacija u toku i kao takav ne može proći baš neosetno.

U grupi A su Danska, Rumunija, Švedska i Rusija, dok su u grupi B Norveška, Francuska, Mađarska i Nemačka. Po dve prvoplasirane ekipe idu u polufinale koje je na programu u subotu, a danas se u drugom kolu sastaju:

Nemačka-Francuska, Rusija-Rumunija, Norveška-Mađarska i Danska-Švedska   

Koliko nam je poynato, prenosa Svetskog Kupa za Balkan nema, a utakmice inače prenosi nemački Eurosport i danska TV2 mreža. 

photo:europamester.dk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *