Poraz u Podgorici: CSKA prejak za ranjenu Budućnost - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Poraz u Podgorici: CSKA prejak za ranjenu Budućnost

Poraz u Podgorici: CSKA prejak za ranjenu Budućnost

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Budućnosti i dalje su bez boda u novoj sezone DELO EHF Lige šampiona – nakon startnog poraza od Podravke u Koprivnici, izabranice Dragana Adžića izgubile su na domaćem terenu od ruskog CSKA 22:25 (13:13).

Pregršt kadrovskih problema ostavilo je traga na igru i rezultate podgoričkog tima, pogotovu na kontinuitet, pošto su „Plave“, slično kao u Hrvatskoj pre sedam dana, sjajno započele utakmicu i stekle ubedljivo vođstvo, a onda dozvolile protivnicama da preokrenu.

Iako su se u tim vratile Jovanka Radičević, Ema Ramusović i Itana Grbić, više nego očigledno kroz igru domaćina bilo je da tim čitavim tokom priprema nije trenirao u kompletnom sastavu. Na suvi kvalitet i inspiraciju, Budućnost je u ranoj fazi povela sa 5:1, kasnije i sa 9:4, ali se ponovo ispostavilo da ekipa još uvek nije sposobna za više od 20 minuta igre na najvišem nivou. 

Čestim izmenama, trener gostiju Jan Lesli uspeo je da promeni ritam igre i odnos snaga na terenu, Budućnost se sve više mučila da pronađe rupe u snažnoj zoni Ruskinja, počela je da brani i Ana Sedojkina, pa su gošće kontra napadima uspele da preokrenu u finišu prvog dela.

Propustile su izabranice Drgana Adžića priliku da povrate prednost početkom nastavke, promašivale su iz izglednih pozicija do kojih nisu lako dolazile, i to se ispostavilo kobnim, pošto je CSKA umeo da iskoristi priliku i odvoji se na plus četiri. Raspucala se Darja Dmitrijeva, levo krilo Poljina Gorškova pogađala je iz teških uglova, pa je Adžić potrošio poslednji tajm-aut sredinom drugog poluvremena pri rezultatu 18:22.

Ni to nije pomoglo, poslednja prilika za priključak domaćeg tima propala je devet minuta pre kraja, kada je veteranka među stativama CSKA, Šana Mason de Souza, odbranila dva zicera Vukčevićevoj i Petrovićevoj.

„Plave“ za osam dana gostuju Odenzeu, koji je danas u Rumuniji savladao Vlčeu 30:21, a onda sledi reprezentativna pauza.

BUDUĆNOST – CSKA 22:25 (13:13)

BUDUĆNOST: ARENHART (šest odbrana), Atingre (pet odbrana i sedmerac), Petrović 2, RADIČEVIĆ 2, Gugač, Popović, Džaferović 1, A. Marsenić, PINO 3, MASLOVA 6, Ramusović, LEKIĆ 3 (1), MEHMEDOVIĆ 2, Kadović, Grbić 2, VUKČEVIĆ 1.

CSKA: Mason de Souza (10 odbrana), SEDOJKINA (pet odbrana i sedmerac), GORŠKOVA 5, Žilinskajte, MIHAJLJIČENKO 3, Goršenjina, DMITRIJEVA 5, Vedjohina 5, SUDAKOVA, Markova 1, Iljina 2 (1), HAJNDAL 1, SKOROBOGATĆENKO 2, Ilarionova 1, Rabazulkina, Ristovska.

Foto: Žrk Budućnost

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball