Dragan Markov razbio „prokletstvo“ Jagodinki: Samo rad bez filozofiranja – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dragan Markov razbio „prokletstvo“ Jagodinki: Samo rad bez filozofiranja

Godinama se u srpskom ženskom rukometu naslućivalo ko će osvojiti titulu šampiona po snazi vodeće ekipe. Tako su svoje ere imali Zaječar i kragujevački Radnički nakon čega su stigle titule Bekamenta Bukovičke Banje i šabačkog Medicinara. Na rukometašice Jagodine, koje su prošlu sezonu završile na trećem mestu, međutim, niko nije ozbiljno računao u borbi za šampionski pehar. Dolazak Dragana Markova, trenera koji je tri puta podizao šampionski trofej sa Zaječarkama, uz dolaske Ivane Mitrović i golmana Jelene Đurašinović, sve je promenio. Jagodinke su u furioznom finišu došle do šampionske krune iz drugog plana…

  • Složio bih se sa vama da smo napravili iznenađenje s obzirom na poziciju koju smo imali kada sam preuzeo klub u januaru. Ovaj sistem takmičenja daje šansu da nadoknadite propuste iz prvog dela sezone u nastavku, a to smo iskoristili. Bio je nezgodan momenat u januaru, novi trener, malo vremena, popuna ekipe. Devojke su odreagovale izuzetno pozitivno. To je dalo taj krajnji rezultat. Bez puno filozofiranja, iza svega stoji rad. To su devojke shvatile. To je jedini ispravan put u sportu – kaže Dragan Marković za Balkan-Handball.com i komentariše „skinuto prokletstvo“, s obzirom da su Jagodinke imale šest vicešampionskih kruna i dva osvojena Kupa u poslednjih 25 godina….
  • Stvarno je bilo krajnje vreme. I ko simpatiše, i ko ne simpatiše Jagodinu, verujem da isto misli. Predsednik Aleksandar Miladinović je tu 12, 13 godina, puno puta je titula bežala, a sada je zasluženo dobila. Jagodina je puno godina u ligi, ulaže, ima korektne uslove ima za rad i najzad su se vratile decenije ulaganja. Drago mi je zbog kluba, grada i ljudi, koji su ulagali i sebe i sredstva godinama.

Jagodina će nastupati u kvalifikacijama za EHF Ligu šampiona. Realnost nameće da će srpski šampion biti autsajder u borbi za EHF Ligu šampiona, ali posao trenera je da širi optimizam…

  • Trudim se da budem realan. Ne vole ljudi da čuju istinu i realnost. Sami ste rekli da smo daleko od elite po kvalitetu. To smo pravo izborili, grad nas je podržao u tome, zašto ne bismo videli gde nam je na toj lestvici mesto? Za te devojke će to biti izuzetno korisno. Nemamo nerealne ambicije, probaćemo, videćemo gde smo sa najjačima u Evropi.

Sastav za narednu sezonu još uvek nije poznat…

  • Teško je reći sa kojim ćemo timom u sezonu. Sigurno ide Tanja Trbojević. Prema njenim rečima, dobila je ugovor u Poljskoj. Puno sreće njoj i svima koji žele da idu. To je problem srpskog rukometa. Igrači idu, i kada treba, i kada ne treba. I sada je takva situacija. Prelazni rok je tu, na pola puta smo da formiramo ekipu, da stvorimo kvalitet u skladu sa mogućnostima. Želimo da napravimo ekipu koja će biti konkurentna za najveće domete u Srbiji – zaključuje Markov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *