Radičević: Nismo favoriti, ali ne bežimo do borbe! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Radičević: Nismo favoriti, ali ne bežimo do borbe!

Radičević: Nismo favoriti, ali ne bežimo do borbe!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Crne Gore nije bila baš u milosti žreba na Evropskom prvenstvu koje 3. decembra počinje u Danskoj: „Lavice“ će se za bodove boriti sa Francuskom, Danskom i Slovenijom. Podsetimo, šampionke Evrope iz 2012. su pred turnir dobile novog selektora, pošto je Pera Johansona zamenio Kim Rasmusen. 

Uprkos ne baš sjajnim okolnostima, kapitenka nacionalnog tima Jovanka Radičević veruje da Crna Gora može napraviti iznenađenje na takmičenju.

-Na Evropsko prvenstvo gledamo kao na veliki izazov. Faliće nam neke igračice veoma važne za reprezentaciju, ali samtram da možemo napraviti iznenađenje. Ovo prvenstvo će biti drugačije zbog virusa i  uslova koji će nas sačekati, ali kako nama, tako i ostalim učesnicima. Smatram da samo kao kao tim možemo da napravimo nešto veliko.

Crnogorke na šampionat odlaze bez naročitog pritiska, pošto je prioritet kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske Igre u martu naredne godine.

-Kad god idemo na veliko takmičenje očekuje se medalja, ali moramo biti realni. U grupi smo sa najtežim protivnicima. Nismo favoriti protiv Francuske, Danske i Slovenije, ali daleko od toga da bežimo od borbe. Ono što mogu da obećam, kao kapiten i u ime saigračica, je da će svaka devojka koja izađe na teren u dresu reprezentacije dati sve od sebe. Drugi izazov je novi selektor Rasmusen. Imali smo ovu situaciju 2017. godine sa Johansonom, nismo imali puno vremena da se pripremimo, ali vjžerujem da imamo dovoljno iskustva igranja i da će se to videti na terenu – rekla je iskusna Radičevićka.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball