Balkan-Handball.com

Remi Slovenije sa Angolom dovoljan za drugi krug

Remijem sa Angolom 25:25 (13:14), Slovenija je obezbedila plasman u drugi krug Svetskog prvenstva u Španiji, uz prenos dva boda osvojena na startu turnira ubedljivom pobedom nad Crnom Gorom.

Selekcija Dragana Adžića će se u drugom krugu za plasman u četvrtfinale boriti sa Rusijom, Srbijom i Poljskom. 

U utakmici sa pregršt preokreta i oscilacija na obe strane, Slovenija je uspela da se izbori za ostvarenje prevashodnog cilja, a to je bio plasman u drugi krug. Da je Angola kojim slučajem pobedila, a Crna Gora ostvarila pozitivan rezultat protiv Francuske, balkanska selekcija bi završila takmičenje.

Prva figura meča bila je raspoložena Ana Gros sa 12 golova, ali je malo falilo da to ne bude dovoljno. Na kraju afrička selekcija imala poslednji napad za pobedu, ali ga nije dobro izvela, pa su Slovenke „izvukle živu glavu“, verovatno i pouku za nastavak nadmetanja.

Angola – Slovenia 25-25 (14-13)

Angola: Stelvia De Jesus Pascoal 7, Albertina Da Cruz 6, Isabel Evelize Wangimba 4, Natalia Mafiela Kamalandua 3, Juliana Jose Machado 2, Wuta Waco Bige 2, Marilia Jacita Jose 1.

Slovenia: Ana Gros 12, Nina Zulic 3, Maja Svetik 2, Alja Varagic 2, Tjasa Stanko 2, Natasa Ljepoja 2, Elizabeth Omoregie 1, Petra Kramar 1.

Foto: Kolektiff/IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *