EP U19: Denis Strašek odveo Sloveniju u drugi krug - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EP U19: Denis Strašek odveo Sloveniju u drugi krug

EP U19: Denis Strašek odveo Sloveniju u drugi krug

Marko Marjanović
0 komentar

U utakmici poslednjeg kola grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu za kadete u Hrvatskoj, reprezentacija Slovenije savladala je Italiju 31:29 (14:16), i plasirala de u drugi krug sa prvog mesta.

Izabranici Saše Prapotnika slavili su na krilima maestralnog golmana Denisa Strašeka, koji je sa 11 intervencija u drugom poluvremenu inicirao preokret i pobedu svog tima, kao i raspucanog Mitje Janca, koji je čak 13 puta tresao italijansku mrežu.

Italija je bolje počela, povela sa plus tri sredinom prvog dela, a Slovenija je uspevala da drži priključak preko raspoloženih Janca i Ćirovića. Preokret je usledio već u uvodnim minutima nastavka, kada se razbranio raspoloženi Strašek. Serijom 6:2, Slovenija je okrenula rezultat u svoju korist, i delovalo je da će do bodova bez naročite drame, kada je sredinom drugog poluvremena povela sa plus pet.

Međutim, prerano su se Slovenci opustili – nekoliko amaterskih grešaka protivnik je iskoristio da zakuva u samoj završnici. Ni tri razlike na dva minuta pre kraja nije bilo dovoljno za spokoj, pošto su Italijani izborili napad za remi, ali je Strašek odbranio pobedu Slovenije 15 sekundi pre kraja.

Slovenija-Italija 31:29 (14:16)

Slovenija : Strašek, Mlivić 2, Škrinjar, Miklavec 1, Fergola, Janc 13, Rot, Čirović 4, Vidmar 2, Makuc 2, Gregorič 3, Zupančič, Klemenčič 1, Švalj, Kačičnik, Muminović 3.

Italija: Gai 6, Arena 5, Botoli 5, Fadaneli 4, Visentin 3, De Angelis 2, Hrovatin 2, Sontaći 2

GRUPA A 

Slovenija 4

Island 4

Italija 2

Srbija 2

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball