Reprezentativke na času rukometa: Ova energija nam je bila potrebna - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Reprezentativke na času rukometa: Ova energija nam je bila potrebna

Reprezentativke na času rukometa: Ova energija nam je bila potrebna

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentativke Srbije koje se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, posetile su u utorak osnovnu školu „Nadežda Petrović“ u Novom Beogradu gde su uzele učešća u javnom času rukometa. Devojčice i dečaci mlađih razreda dobili su osnovne lekcije o sportu i rukometu od strane koordinatora za mini-rukomet Rukometnog saveza Srbije, Milana Petronijevića. Uz asistenciju učitelja i nastavnika fizičke kulture, školarci nisu mogli da sakriju radost zbog šanse da se oprobaju ispred rukometnog gola, a euforija je nastala kada su se pojavile Jovana Stoiljković, Sanja Radosavljević, Dijana Radojević i Marija Čolić.

Najbolje srpske rukometašice pridružile su se animaciji više od stotinu dece koja su imala priliku da se oprobaju kao golmani, ali i šuteri. Devojke su ispred Rukometnog saveza Srbije uručile loptu sa potpisima svih reprezentativki, zastavicu i majice RSS direktorki škole Ivani Stjepanović, koja je naglasila da su košarkašice u pohod na evropsko zlato pre par godina krenule upravo iz „Nadežde“.

– Želim vam da i vi napravite tako veliki uspeh – rekla je direktorka.

U ime reprezentacije, Marija Čolić, zahvalila se na dobrodošlici:

  • Bilo je jako lepo. Ne kažu za džabe da najviše pozitivne energije imaju deca. Jako sam zahvalna na ovakvom dočeku, ovo nam je trebalo na startu priprema da sa još više motiva uđemo u akciju. Još uvek nismo kompletne, nadamo se da ćemo biti od večeras (utorak uveče). Odradile smo tri treninga, ali pravi rad nam tek predstoji. S obzirom da igram u Francuskoj, uverena sam da će organizacija Prvenstva biti na vrhunskom nivou. Francuska je poznata rukometna zemlja, aktuelni su svetski šampioni u obe konkurencije. Njihova reprezentacija se jako ozbiljna priprema da svetskoj pridoda i evropsku krunu.

Reprezentacija Srbije treniraće u Beogradu do četvrtka kada sledi put u Bukurešt na Kup Karpata gde će 23. i 24. novembra odmeriti snage sa selekcijom domaćina, odnosno, Rumunijom B ili Rusijom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball