Saopštenje ŽRK Crvena zvezda kao poruka predsednici RSS: Zašto Vam smeta stabilan klub? - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Saopštenje ŽRK Crvena zvezda kao poruka predsednici RSS: Zašto Vam smeta stabilan klub?

Saopštenje ŽRK Crvena zvezda kao poruka predsednici RSS: Zašto Vam smeta stabilan klub?

zika.bogdanovic
0 komentar

Predsednica UO RSS, Milena Delić, prozvala je ŽRK Crvena zvezdau svom izlaganju na sednici Skupštine u petak. Ubrzo je stigao odgovor u vidu saopštenja trenutno drugoplasiranog tima Super lige, koga prenosimo u celosti:

„Onom starom čuvenom rečenicom „da je napad najbolja odbrana” vodila se i predsednica RS Srbije Milena Delić na Skupštini. Bez imalo stida, upirala je prstom u svakog ko se drznuo da ne misli kao ona. Kao oni. Crvena zvezda je veća od svih i svega i nikada neće ćutati na beskrupulozne laži i optužbe!

Jasno nam je bilo i prošle sezone da RS Srbije ne odgovara jak i stabilan klub, nažalost i ove se ta tvrdnja pokazala istinitom. Odgovorno tvrdimo da Milena Delić nije trpela pritiske bilo kojih ministara, jer pretnje i pritisci nisu naš manir. Očigledno je Delićeva navikla na taj vid komunikacije i rešavanje problema, ali Zvezda nije i nikada neće.

Istina je da smo želeli da zauzmemo upražnjeno mesto u Superligi posle odustajanja Vrbasa. Garantovali smo jak i stabilan tim, borbu za vrh i da liga, kako je i propisano, ima dvanaest klubova. Kao i svi što žele dobro ovom sportu, tako smo i mi naišli na zid. Rekla nam je da to ne može da se dogodi, da smo došli četiri dana ranije, problem bi bio rešen. Mi ne znamo i dalje šta bi se promenilo, ali smo prihvatili odluku, sačekali godinu dana i obezbedili plasman u Superligu. Na tom sastanku smo zamolili predsednicu da kao veliki sportski radnik sazove UO i dozvoli Zvezdi da igra Superligu. Milena Delić je na to odgovorila da neće promeniti odluku, pa čak i ako je na štetu rukometa. Tražili smo i baraž da igramo, ali ni to nismo dobili.

Srećom po rukomet, Temerin nije imao problem. U tom slučaju predsednica nije gledala ni propozicije, ni pravila. A reagovali su i sportski inspektor, ali i Ministarstvo sporta i omladine! Kako je moguće da je predsednica tada promenila propozicije i dozvolila nepostojeći baraž i time prekršila sva pravila. Zanimljivo, nikada ni jedno telo RSS o tome nije raspravljalo.

Predsednice, nas samo zanima šta to loše radi Crvena zvezda? Čime ona ruši ugled rukometa i Saveza?

Da li je problem što vraća igračice i reprezentativke iz inostranstva, što mlade devojke biraju i žele da ostanu u Srbiji, a ne idu po svaku cenu u inostranstvo?

Je li problem što puni dvorane gde god da se pojavi? Ili što je rukometna javnost prepoznaje kao najveće osveženje ovog sporta?

Šta Vam tačno smeta i kako to Crvena zvezda narušava ugled Saveza koji pod Vašom vladavinom ima najlošije rezultate u istoriji? – kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball